Social

S-a tras linie. 4.017 semnături pentru petiţia privind siguranţa circulaţiei pe DN1

Conferinta NeptunPuţin peste 2.000 de semnături strânse în seara „protestului în negru” şi alte 2.000 de semnături strânse în două zile, la cortul amplasat în Pasajul de la Ceas din centrul Câmpinei. Acţiunea de strângere de semnături pentru a determina autorităţile responsabile să ia măsuri pentru siguranţa circulaţiei pe DN1 s-a încheiat, iar astăzi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii societăţii Neptun au anunţat că luni, 6 octombrie 2014, vor trimite petiţia şi lista cu semnături la Compania Naţională de Administrare a Drumurilor Naţionale din România. „Am strâns peste 4.000 de semnături şi noi credem că este un număr important, în condiţiile în care am avut foarte puţin timp la dispoziţie şi nici nu am desfăşurat o campanie de anvergură. Am strâns 2.000 de semnături într-o oră, la protestul în negru, iar celelalte 2.000 la cort, unde a venit să semneze cine a vrut. Luni vom transmite petiţia la CNADNR, care are 30 de zile la dispoziţie, conform legii, să ne dea un răspuns”, a declarat Elena Albu, unul dintre reprezentanţii societăţii Neptun.
Aceasta a mai spus că pe SEAP şi ANRMAP nu există nici un anunţ de achiziţie publică pentru separatoare de sens, aşa cum se preciza în comunicatul remis presei de CNADNR, ceea ce înseamnă că reprezentanţii Companiei Naţionale au minţit cu privire la depunerea documentaţiei pentru achiziţia a 196 km parapete din beton, în valoare de 20 milioane euro. „Ne-am interesat şi am aflat că CNADNR nu a demarat nici o procedură publică pentru achiziţia de separatoare de sens”, a precizat Elena Albu.

5 Comments

 1. enescu ion says:

  Felicitări pentru organizatori.

 2. Jenica Tabacu says:

  Intr-o emisiune pe VP TV, primarul Gheorghe Stoica afirma anul trecut, prin februarie, ca este absolut necesar sensul giratoriu la intersectia DN 1- Banesti- cu drumul care duce spre Urleta. Fiindca acolo mor oameni! In luna aceea murisera patru! In ianuarie 2014, tot primarul Stoica declara presei ca lucrarile la acel sens giratoriu vor incepe in primavara pentru ca licitatia organizata de CNADNR avusese loc (castigase o firma din Spania) si termenul pentru depunerea contestatiilor expirase. A trecut primavara, a trecut vara, trece si toamna. A explicat cineva de ce nu au inceput lucrarile? A mai urmarit cineva subiectul? Ca un consilier responsabil, am intrebat si eu la Consiliul Judetean ce si cum in legatura cu sensul giratoriu. Primul raspuns a fost: „nu e treaba noastra”! Pai „cum sa nu fie?” mi-am spus in gand fiindca oricum nu interesa subiectul, si, chiar daca interesa, acolo daca n-ai tema, nu vorbesti. Pai, de ce nu e treaba noastra? DN 1 trece pe deasupra Prahovei? Sau pe pamantul judetului nostru… Si cam cati prahoveni trec pe-acolo zilnic? La sedinta viitoare intreb din nou. Dupa tragedia de sambata, poate mi se va da un raspuns.

 3. Camelia Iordache says:

  @Jenica Tabacu: Felicitari Dna Tabacu.Ca intotdeauna sunteti cu multa initiativa si vesnic neobosita si interesata sa faceti ceva folositor pt oamenii pe care ii reprezentati.Felicitari.

 4. Capit says:

  Nu este treaba consiliului general deoarece nu iese nimic din afacerea asta in buzunarul cuiva.

 5. Alex says:

  CNADNR o sa minta in continuare ca face treaba. Asa a facut pana acum, asa o sa faca si in continare.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *