Administratie publica

Şoseaua Paltinu nu va mai fi reparată în acest an. Consiliul Judeţean Prahova a alocat 300.000 lei în loc de 6,8 milioane lei

Horia TiseanuReabilitarea drumului judeţean 102I, care face legătura între Câmpina şi comuna Valea Doftanei, nu mai este posibilă în acest an, chiar dacă vorbim despre o situaţie de urgenţă. Şoseaua Paltinu este afectată de alunecările de teren, iar asta nu se întâmplă de ieri, de azi, ci de câţiva ani. Iniţial, Consiliul Local Câmpina a alocat 2 milioane lei de la buget pentru repararea porţiunii de şosea aflată pe teritoriul municipiului, apoi s-a asociat cu Consiliul Judeţean Prahova, proprietarul de drept al acestui drum, pentru finanţarea lucrărilor. Potrivit primarului Horia Tiseanu, din cei 6,8 milioane lei pe care trebuia să-i dea pentru Şoseaua Paltinu, CJ Prahova a alocat doar 300.000 lei.

„Reabilitarea DJ 102I costă în jur de 8,5 milioane lei cu tot cu TVA. Este o valoare foarte mare. Noi am proiectat această investiţie şi urma să o licităm. Am alocat şi 500.000 lei de la bugetul local pentru începerea lucrărilor şi am solicitat de mai multe ori Consiliului Judeţean să vină cu partea sa de cheltuieli, care înseamnă aproape 6,8 milioane lei. Din păcate, Consiliul Judeţean a alocat doar 300.000 lei pentru această lucrare, iar noi în nici un caz nu putem suporta diferenţa. Este o sumă prea mare pentru bugetul Câmpinei, aproape cât valoarea totală pe care o alocăm noi investiţiilor pe un an întreg. Îmi pare rău să o spun, dar s-ar putea ca la iarnă să se accentueze alunecările de teren de pe Şoseaua Paltinu şi chiar să nu se mai poată circula. Este o situaţie de urgenţă pe acest drum, dar iată că,  în condiţiile în care Consiliul Judeţean nu dă banii necesari, nu se mai poate pune problema executării lucrărilor în acest an”, a declarat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, la VPTV.

3 Comments

  1. george says:

    Să se rupă drumul de tot. Atunci Cosma va aloca bani pentru primarul lui nou PSD din Valea Doftanei. Așa cum a alocat pentru PSD-istul lui de la Șotrile. Rupă-se drumul de tot!

  2. sultana says:

    E bine ca avem trotuar

  3. gigi says:

    ALO DL. VICE CE FACI? UN TEL. LUI COSMA

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *