Politica

Viceprimarul liberal al comunei Şotrile a fost dat jos din funcţie. „Se schimbă miniştri, noi de ce să nu schimbăm un viceprimar?!”

Sotrile 1Într-o zonă extrem de pitorească, dar în care se ajunge destul de greu, la Şotrile, paradoxal, politica nu diferă cu mult de ceea ce se întâmplă la… centru. Iar ceea ce se transmite de la cel mai înalt nivel, se aplică din punct de vedere politic până la Şotrile, chiar dacă în această comună cu aproximativ 3.600 de suflete toată lumea se cunoaşte cu toată lumea, iar unora parcă le este greu să-şi privească în ochi consătenii când trebuie să pună în practică deciziile luate la centru. Aşa s-a întâmplat la Şotrile şi marţi după-amiază, când, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, s-a decis schimbarea viceprimarului Adrian Milu, de la PNL. Cu cine? Încă nu s-a stabilit nimic. Comuna nu are acum viceprimar.
Singura problemă a majorităţii formate din PSD-UNPR-PC, cu tot cu nou-sosiţii care au beneficiat de prevederile ordonanţei privind migraţia politică, a fost schimbarea din funcţie a viceprimarului. Motive? Nu sunt. Atât viceprimarul, cât şi consilierii din partea PDL şi-au întrebat colegii din CL: „Care sunt motivele pentru schimbarea viceprimarului? Cu ce a greşit?” Răspunsul în plen al primarului Bogdan Daniel Davidescu şi al colegilor săi din nou-formata majoritate a fost invariabil: „Cu nimic! Nu avem ce să-i reproşăm viceprimarului din punct de vedere al activităţii desfăşurate şi îndeplinirii atribuţiilor. Este doar o chestiune politică. Aşa ni s-a transmis pe linie de partid să facem. Se schimbă guverne, se schimbă miniştri, care este problema dacă noi schimbăm un viceprimar?!” Păi nu?

Sotrile 2

Din Consiliul Local Şotrile fac parte 13 consilieri. Dintre ei, 9 sunt acum în coaliţia majoritară PSD-UNPR-PC, după ce s-a reuşit „transferul” unui consilier PNL şi al celor doi consilieri de la PP-DD. În opoziţie au rămas fostul viceprimar de la PNL şi 3 consilieri de la PDL. Dezbaterile au fost interesante. Consilierii PDL le-au cerut colegilor lor să explice motivele acestui demers şi au solicitat ca, în cazul în care Milu este demis, dar va câştiga în instanţă repunerea în funcţie, despăgubirile să nu fie achitate din bugetul local, ci din buzunarul celor care au iniţiat şi votat în favoarea acestui proiect. De partea cealaltă, unul dintre consilierii PSD a ţinut să precizeze: „Să nu ne lăsăm intimidaţi! Consilierul PSD care nu va vota acest proiect să ştie că nu va mai fi consilier local, pentru că îi va fi retras sprijinul politic!”

În fine, în intervenţia sa – viceprimarul Milu a precizat: „Vreau să ştiu motivele acestui demers! Cu ce am greşit? Am probleme, am rate la bănci, la vârsta mea cine mă mai angajează pe mine, dacă eu rămân de mâine fără serviciu?!” Apoi, s-a ţinut să se voteze secret, dar viceprimarului Milu i s-a interzis dreptul la vot, deşi a avut acest drept în momentul în care a fost ales în funcţia de viceprimar. D-ale politicii non-sensuri! Cu 8 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi o „abţinere”, viceprimarul Adrian Milu a fost dat jos din funcţie!

Viceprimar SotrileÎn acelaşi timp, în faţa sediului Primăriei, unde a avut loc şedinţa, s-au strâns câţiva oameni care nu înţelegeau demersul aleşilor lor: „De ce să-l schimbe pe viceprimar? Chiar face treabă, este tot timpul alături de noi, încearcă să ne ajute în rezolvarea problemelor noastre. E cel mai bun viceprimar care l-a avut Şotrile de când mă ştiu eu”, a spus o femeie. „O să vină domnu’ primar iar pe la noi să ne spună să-l votăm. Dacă nu vrea acum să vorbească cu noi, atunci va trebui s-o facă!”, a adăugat un tânăr.
În final, viceprimarul schimbat, Adrian Milu (foto dreapta), ne-a declarat: „Nu înţeleg motivele care au dus la schimbarea mea din funcţie. Eu înţeleg că e o chestiune politică, dar chiar nu există nici o limită?! Din ceea ce au spus colegii mei din Consiliul Local, singura mea vină este că nu sunt din partid cu ei. E păcat că se întâmplă aşa ceva! Voi ataca în instanţa de contencios administrativ această hotărâre pe care o consider abuzivă, neîntemeiată şi împotriva intereselor comunei”.
Sotrile 3

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *