Administratie publica

1.087 de familii sau persoane singure din Câmpina au depus dosare pentru obţinerea ajutorului de încălzire

Ajutor-incalzire-1Până la 20 noiembrie 2014, termenul limită de depunerea a cererilor şi declaraţiilor pe proprie răspundere pentru obţinerea ajutorului de încălzire aferent perioadei noiembrie 2014 – martie 2015, 1.087 familii sau persoane singure din Câmpina şi-au depus dosarele. Astfel, au fost înregistrate 999 cereri din partea beneficiarilor care se încălzesc cu gaze naturale, 40 cereri din partea celor care folosesc energia electrică pentru încălzirea locuinţei şi 48 cereri de la beneficiari care utilizează lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri. Numărul celor care solicită sprijin financiar pentru încălzirea locuinţei este tot mai mic. Dacă în perioada 2007-2008, în Câmpina erau peste 7.000 de beneficiari ai ajutorului de încălzire, în 2009 – 2010 numărul lor s-a redus la jumătate, pentru ca apoi să rămână undeva în jurul a 1.000 de persoane. Şi asta nu pentru că ar fi crescut veniturile populaţiei, ci pentru că s-a modificat radical legislaţia care reglementează acordarea ajutorului de încălzire şi tot mai puţine familii/persoane se încadrează în prevederile legale.

Vă reamintim că, de ajutorul de încălzire beneficiază familiile sau persoanele singure, cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Câmpina, care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei. Nu vor beneficia de acest ajutor persoanele care deţin clădiri, alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, terenuri care depăşesc 1.000 mp, autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani, utilaje agricole, utilaje de prelucrat lemnul sau depozite bancare mai mari de 3.000 lei.
În perioada următoare, reprezentanţii Primăriei Câmpina vor verifica dosarele depuse până acum. Se pot depune în continuare cereri pentru obţinerea ajutorului de încălzire la Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei. Dacă o persoană îndeplineşte condiţiile de acordare a ajutorului în decembrie sau ianuarie, poate depune cererea până la data de 20 a lunii respective şi va beneficia de ajutor de încălzire începând cu acea lună. Cetăţenii au obligativitatea să anunţe orice modificare a veniturilor sau numărului de persoane din familie la Serviciul de Asistenţă Socială.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *