„AlianţaPNL-PDL a funcţionat foarte bine la Câmpina, iar rezultatele se văd. Am lucrat ca o echipă, nu au existat conflicte între noi, am muncit cot la cot în campania electorală”, a afirmat preşedintele PDL Câmpina, Horia Tiseanu, într-o conferinţa de presă organizată marţi şi la care au participat reprezentanţi ai PNL şi PDL, adică ai ACL. Aceştia sunt mulţumiţi de rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale şi consideră că victoria obţinută de Klaus Iohannis la Câmpina (34,08% faţă de 32,10%, cât a obţinut Victor Ponta) se datorează atât PNL, cât şi PDL. Cifrele, însă, contrazic aceste afirmaţii. Pentru că, în realitate, procentele aduse de PNL Câmpina Alianţei Creştin Liberale sunt foarte mici. Că nu recunoaşte nimeni, oficial, acest lucru, e deja altă poveste.
Demonstraţia este foarte simplă. La alegerile europarlamentare, PNL Câmpina (condus atunci de Virgil Guran) a obţinut 9,99%. Un scor peste ceea ce scoteau de obicei liberalii la un scrutin electoral, indiferent de tipul acestuia. Este cunoscut faptul că, la Câmpina, PNL nu a fost niciodată un partid puternic, ci unul clasat, în general, la 7-8%. Ei bine, Guran a plecat din PNL după europarlamentare la PLR (nu mai reluăm discuţia cu acest partid care nu există, încă, numele real fiind Partidul Naţional al Mediului) şi l-a susţinut la prezidenţiale pe Călin Popescu Tăriceanu. Ce scor a obţinut Tăriceanu la Câmpina în primul tur al prezidenţialelor? 9,65%. Şi atunci, cât a adus PNL în ACL? 0,34%? Ei, nici chiar aşa, probabil că a fost ceva mai mult, dar nu suficient pentru ca liberalii câmpineni să aibă cu ce se mândri. Într-un fel, actualul preşedinte al PNL Câmpina, Dragomir Enache, a confirmat ideea noastră. Atunci când l-am întrebat, în conferinţă de presă, dacă voturile obţinute de Guran pentru Tăriceanu sunt voturile liberalilor, a spus: „Da, Guran a reuşit să motiveze o parte din echipa PNL şi să plece cu ea la acest PLR inexistent. Unii au făcut şi fac asta din simţul datoriei faţă de un om, nu faţă de liberalism!”
O teorie pe am auzit-o în ultima vreme este aceea că lui Tăriceanu i-ar fi dat voturi PSD. Greu de crezut, în condiţiile în care PSD şi-a dorit mult o victorie la Câmpina şi nu a obţinut-o. O altă teorie este aceea că PNL nu e un partid de 10%, cât a scos la europarlamentare, ci de peste 20%, cât a scos la europarlamentare cu tot cu Mircea Diaconu, care a candidat independent. Asta chiar nu o crede nimeni! Iar la Diaconu s-au dus atunci şi voturile altui partid, lucru cunoscut pe scena politică locală.
Se discută şi despre scorul prost obţinut de PDL singur la alegerile europarlamentare (14,6%) şi minunatul scor obţinut de Iohannis la primul tur al prezidenţialelor (34,08%), când PDL a fost alături de PNL. Şi aici este o discuţie. În Câmpina, PDL este un partid de 30%, din 2008 încoace, acesta este procentul în jurul căruia s-au învârtit pedeliştii locali, indiferent de tipul alegerilor. Europarlamentarele ar putea fi considerate un accident pentru PDL şi am explicat la momentul respectiv cum a ajuns acest partid la un asemenea duş cu apă rece.
Ce încercăm noi să demonstrăm aici? Că PNL Câmpina are de treabă dacă doreşte să fie un partener egal sau aproape egal cu PDL. Şi că PDL ar trebui să fie mai atent la liberali. În caz contrar se va repeta povestea din USL, când unii munceau, iar alţii „făceau o gândire” şi se considerau strategii alianţei.
Curat. Ca briciul. Foarte corect.
Exact asta s/a intamplat, liberalii au fost carati in spate intai de psd in usl, apoi de pdl in acl. Nu stiu daca as e peste tot in tara, probabil ca nu, dar la Campina asa este si ar trebui sa le fie un pic de rusine ca au in spate o istorie extraordinara si o au de pomana. Nu stiu daca mai exista liberali adevarati in aceasta tara.
*Liberalii* de la Campina, cu Fratila ca exponent, sunt interesati doar de propriile buzunare si functii. Nu au nici o treaba cu Iohannis, ei vor doar o pozitie buna pentru viitoarele alegeri locale. Fratila va sta calare pe primar si isi va asigura un loc caldut in consiliul local de unde va trage iar sforile.
Dupa PSD, acum PARAZITEAZA o noua gazda.
Un articol excellent!
In ciuda faptului ca voi atrage multe antipatii din partea adeptilor lui Iohannis,o sa exprim cateva ganduri.Acum cand este momentul decisiv pentru a ne alege presedintele o sa incerc a face o simulare.Astfel,pe un taler al unei balante voi pune Ponta iar pe celalalt Iohannis,cu bune si rele si singuri vom trage concluzii.O sa exemplific cateva aspecte.Ponta-a readus veniturile bugetarilor cat si a pensionarilor la valoarea datorata potrivit legii,lege incalcata de PDL-isti.Iohannis-in spatele caruia se afla vechea conducere PDL-ista,inclusiv Basescu va anula aceasta masura.Deci concluzia…Ponta-in postura de premier are experienta si avantajul puterii de decizie.Iohannis-nu.Deci concluzia…Ponta-din discutiile televizate a reiesit si chiar a demonstrat ca va intreprinde masuri concrete in beneficiul cetatenilor.Iohannis-a refuzat permanent dialogul in fata camerelor,fapt ce denota ca ascunde ceva iar vorbirea fara a deschide gura spune multe.Deci concluzia…Ponta-face parte dintr-o formatiune politica cu vechime iar in decursul timpului au iesit la rampa cateva persoane certate cu legea(gen Nastase,Hrebenciuc,etc.)care incet-incet au fost ori sunt in curs de eliminare,Ponta fiind prea tanar pentru a fi asociat cu acestia.Iohannis-face parte dintr-o alianta,partidul in cauza provocand permanente nemultumiri si discordie intre diferite categorii sociale(vezi nume precum:Blaga,Roberta,Ungureanu,Videanu,Basescu,etc.).Deci concluzia…Ponta-o persoana deschisa,apropiata de mase,dispusa dialogului,raspunde la obiect interpelarilor,lasa impresia ca nu are nimic de ascuns(mai putin doctoratul care este nesemnificativ),nu sfideaza prin averile pe care le detine.Iohannis-o persoana ascunsa,aroganta uneori cinica,se eschiveaza a da raspunsuri clare la intrebarile puse chiar desconsidera persoanele ce incearca sa poarte un dialog.Deci concluzia…Si mai pot continua…Dar consider suficient pentru a trage o concluzie finala.Personal,vad in Ponta un tanar presedinte al tuturor romanilor care prezinta credibilitate atat in tara cat si peste hotare.Asadar,pe 16 noiembrie a.c.majoritatea romanilor va hotari.
@As: Eu sunt bugetar. Povestea cu reintregirea salariilor este falsa. S-au jucat cu procentele la televizor, dar in realitate nu au dat mare lucru. La pensii nu ma bag ca nu stiu. Reducerea anvelopei salariale s-a facut din cauza viitorului prim-ministru Tariceanu, care în perioada sa de glorie a majorat salariile bugetarilor si de 3 ori intr-un an, fara acoperire bugetara. S-au facut angajari pe banda rulanta, rude, neveste, amante…..oricine, iar aparatul bugetar a crescut ff mult.
Va răspunde si un pensionar, ce sînt. La fel de falsa este si reintregirea pensiilor, dar eu sant indignat ca nimeni nu se refera la influenta maririi preturilor. Daca veti face o socoteala corecta cu veniturile dv.veti constata ca in realitate veniturile au scazut, iar marirea sau reparatia e o minciuna stil Ponta. Nu observati ca aveti mai putini bani in buzunar? Incercati cu creionul sa va notati cheltuielile si sa le comparati cu cele de acum 3 ani si cu veniturile de atunci! Sa ne rugam la D-zeu sa nu mai ajunga Florin Georgescu, ministru Finantelor -Este specializat in devalorizarea controlata a leului- fapt care s-a petrecut inainte de reintregirea salariilor si pensiilor si care urmeaza sa se repete in 2015 ca sa acopere pomenile electorale si sa mai arunce praf in ochii fraierilor printre care bineinteles ma numar si eu. Va rog mult pastrati facturile si comparati-le peste un an. La fel si cupoanele de pensie si va veti convinge. Macar sa ne revoltam impotriva minciunii daca de altceva nu santem in stare si sa nu mai inghitim gogosi fsn-iste. Au trecut 25 de ani degeaba si traim intr-o tara care nu mai exista economic, praduita de cei care pretind ca au condus-o.
GURAN se lauda cu un scor bun deoarece a pus mâna pe vreo 3-4 ofiteri in rezervă care au o imagine bunâ in oras, au iesit mult pe strada cu IONITA si au aduse puncte bune.O sa vadă ei ,mă refer la acesti ofiteri,ce plasă o sa le dea Guran.