Administratie publica

Consiliul Local Câmpina scoate la vânzare două terenuri de pe Strada Petrolistului

CL CampinaPoate vă amintiţi de terenul în suprafaţă de 10.500 mp de pe Strada Petrolistului, pentru care administraţia locală a aşteptat ani la rând un investitor strategic. Cum investitorul nu a apărut, în luna mai a anului trecut, Consiliul Local a decis împărţirea terenului în patru loturi şi concesionarea lor prin licitaţie publică. Pentru două dintre loturi (unul de 1.940 mp şi unul în suprafaţă de 3.296 mp) s-au găsit clienţi care le-au concesionat pe o perioadă de 49 de ani în vederea dezvoltării unor afaceri. Au mai rămas două terenuri care, însă, nu mai pot fi concesionate deoarece s-a schimbat cadrul legislativ, iar terenurile aflate în domeniul privat al unei localităţi nu mai pot fi concesionate. Singura posibilitate de valorificare a acestora este vânzarea prin licitaţie publică. Prin urmare, Consiliul Local Câmpina a aprobat, în şedinţa de joi, 27 noiembrie, vânzarea celor două terenuri, unul în suprafaţă de 1.797 mp, iar celălalt în suprafaţă de 1.996 mp. Pentru fiecare lot, preţul de pornire a licitaţiei este de 27 euro/mp, fără TVA.
Teren-Petrolistului
Ar mai trebui precizate câteva lucruri. Spuneam că întreaga suprafaţă a terenului de pe Petrolistului are 10.500 mp. Dacă însumăm cele patru loturi rezultă în total 9.029 mp. Rămâne o diferenţă de 1.471 mp, care reprezintă un drum de acces de 323 mp (din Strada Sălaj) şi un lot de 1.148 mp cu destinaţia drum de acces şi parcare.
În anul 2010, terenul de 10.500 mp i-a fost concesionat Clubului CSM Câmpina, adică omului de afaceri Virgil Guran, care spunea că intenţionează să realizeze aici o bază sportivă. Ulterior, Guran a renunţat la ideea cu baza sportivă, apoi a renunţat şi… la teren care a revenit administraţiei locale.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *