Administratie publica

Nu avem zăpadă, în schimb nu ne lipseşte poleiul

NisipOperatorul de salubritate Floricon Salub, care se ocupă şi de activitatea de deszăpezire din municipiul Câmpina, are pregătite materialele antiderapante pentru curăţarea carosabilului, achiţizionând până acum peste 200 mc nisip şi 300 tone sare. De nins, însă, nu ninge la Câmpina, dar sunt probleme mari din cauza poleiului şi temperaturilor foarte scăzute. În ultimele zile, de când poleiul face legea în municipiu, Floricon a intervenit cu mai multe utilaje pe străzi pentru curăţarea carosabilului. Dacă s-a circulat fără probleme majore pe arterele rutiere, pietonii au avut, însă, probleme mari, trotuarele din Câmpina fiind adevărate patinoare. După cum a precizat administratorul public al municipiului, Remus Bădulescu, ieri s-a lucrat non-stop şi la trotuare, intervenţia constând în împrăştierea de nisip. Faţă de ziua precedentă, se circulă, totuşi, mult mai bine pe trotuare, dar chiar şi în aceste condiţii, nu s-a putut acoperi tot oraşul. Din păcate, aruncarea de nisip dintr-o maşină sau tractor este singura soluţie găsită de autorităţi pentru îmbunătăţirea, cât de cât, a circulaţiei pietonilor. Există şi zone din Câmpina unde se utilizează clorura de calciu pentru că nu este o substanţă corozivă şi poate fi aplicată inclusiv pe suprafeţele cu structură metalică sau din granit. S-a utilizat clorură de calciu în Pasajul de la Ceas, în zona Pieţei Centrale (trotuare şi parcarea centrală) şi pe pasajul supratern care face legătura între Calea Dacia şi DN1.

2 Comments

  1. adrian says:

    Nu prea se vede Floricon in Campina ,oare nu ar trebui sa liciteze cineva si sa castige contractul cu mun, Campina ? in Slobozia pe str.CAMPULUI SI izvoarelor nu prea s-a vazut Floricon nici anii trecuti nici anul acesta ,pana si cei din com. apropiate sunt mai acceptabili decat FLORICON ,dar stim sa ne plimbam in masini de 100.000 euro

  2. Licitatia Floriconului pentru servicii de salubritate , intretinerea drumurilor pe timp de iarna este castigata pe viata.
    De cate ori nu s-au sesizat cetatenii de proasta activitate a acestei firme, bataie de joc fata de contribuabili.
    In Campina ne mai trebuie o Revolutie sa schimbam mentalitatea alesilor,sa poata veni persoane noi, competente sa conduca municipalitatea , nu obositii si … de primar , viceprimar si consilierii locali.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *