Şcoala Gimnazială “Ion Câmpineanu” a împlinit 151 de ani de existenţă

Categorie: Social 25 noiembrie 2014

Scoala 1 1 Şcoala Gimnazială Ion Câmpineanu a împlinit 151 de ani de existenţăPoate ştiţi sau poate nu, Şcoala “Ion Câmpineanu” este prima şcoală publică din Câmpina. Decretul prin care a fost înfiinţată Şcoala nr. 1, actuala Şcoală Gimnazială “Ion Câmpineanu”, a fost emis la 25 noiembrie 1863 de Ministerul Cultelor şi Instrucţiunii. Numele lui Ion Câmpineanu (ministru de Justiţie, Finanţe şi Externe, primar al Bucureştiului, dar şi primul guvernator al Băncii Naţionale a României, în perioada 1880-1882) îl poartă de la 1 octombrie 1998. Astăzi, prima şcoală publică din Câmpina a aniversat, aşadar, 151 de ani de la înfiinţare, iar cu această ocazie au fost organizate mai multe activităţi festive şi a fost dezvelit bustul lui Ion Câmpineanu, o personalitate marcantă a acestei ţări şi un mare iubitor al meleagurilor câmpinene.
Astăzi, la Şcoala “Ion Câmpineanu” au avut loc întâlniri emoţionante ale fostelor şi actualelor cadre didactice, foştilor elevi, au existat şi momente artistice susţinute de Ansamblul Folcloric “Ciobănaşul” (profesor coordonator Maria Câmpeanu), a fost organizat şi un simpozion despre învăţământul contemporan, în parteneriat cu Ispectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic, Alianţa Franceză şi Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Prahova.
Scoala 1 2 Şcoala Gimnazială Ion Câmpineanu a împlinit 151 de ani de existenţă Scoala 1 4 Şcoala Gimnazială Ion Câmpineanu a împlinit 151 de ani de existenţă Scoala 1 3 Şcoala Gimnazială Ion Câmpineanu a împlinit 151 de ani de existenţă

Comenteaza !


 • You Avatar
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  Servicii vidanjare

  3

  YOYO CampinaPH

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Libell 1

  1

  Reclama-centrale-2x-GIF

 • PUBLICITATE

  Reclama mica 1

 • PUBLICITATE

  Anunt spatii

  Prevo distribution nou