Administratie publica

Administraţia locală analizează serios ieşirea municipiului Câmpina din HidroPrahova

Conferinta PrimarieBetonul turnat pe ploaie şi fără o minimă semnalizare a acestei operaţiuni de-a dreptul incredibile din Cartierul Câmpiniţa a fost picătura care a umplut paharul şi care a determinat Primăria Câmpina să iasă în faţa presei cu un punct de vedere clar şi destul de dur, referitor la lucrările de canalizare din municipiu. Astăzi, într-o conferinţă de presă, primarul Horia Tiseanu a vorbit despre relaţia foarte proastă a administraţiei locale cu HidroPrahova, societăţile Cast şi Concivic, dar mai ales despre modul în care sunt executate lucrările de canalizare din cadrul proiectului european derulat prin HidroPrahova şi Consiliul Judeţean. „Nu suntem mulţumiţi de felul în care este tratată Câmpina. Fără noi, această asociere pentru accesarea de fonduri europene nu ar fi fost posibilă. Dacă ei ne tratează aşa, atunci ne gândim serios să ieşim din această asociere. La cum se lucrează, în mod sigur nu se va reuşi finalizarea la timp a lucrărilor de canalizare din Cartierul Câmpiniţa, iar noi nu vom semna pentru plata acestor lucrări. HidroPrahova, care este beneficiarul direct al investiţiei, precum şi reprezentanţii firmelor Cast şi Concivic ar trebui să-şi revizuiască atitudinea. Noi vom analiza oportunitatea ieşirii Câmpinei din HidroPrahova şi chiar la începutul anului viitor este posibil să discutăm despre această soluţie la nivelul administraţiei publice. Am intrat în HidroPrahova tocmai pentru această investiţie, pentru acest proiect cu fonduri europene. Dar dacă lucrurile merg aşa, atunci putem foarte bine să renunţăm şi să organizăm o licitaţie pentru un alt operator de apă şi canal”, a declarat primarul Horia Tiseanu în conferinţa de presă de astăzi.

Probleme cu cele trei societăţi menţionate de primarul Tiseanu (HidroPrahova – operatorul de apă şi canal prin care se derulează proiectul european, Cast Băneşti – societatea care a câştigat licitaţia pentru executarea lucrărilor, dar le-a subcontractat firmei din Slobozia, ocupându-se doar de refacerea carosabilului) şi Concivic Slobozia (firma care execută lucrările de canalizare) au existat încă de la primele lucrări. În mod sigur vă amintiţi ce s-a întâmplat pe Bulevardul Carol I, între Salcie şi Poşta Mică. În Cartierul Câmpiniţa, lucrurile parcă au luat-o razna de tot şi abia s-a ajuns la al treilea tronson, la intersecţia cu Constantin Istrati. Se lucrează încet, se lucrează prost, nu se respectă termenele, nu există un grafic de execuţie. Iar betonarea şanţurilor pe ploaie (luni seară) şi fără semnalizarea lucrării, de au intrat acolo şi maşini, şi pietoni, a pus capac la toate.
„Pe 27 noiembrie, la Primăria Câmpina am avut o nouă şedinţă cu reprezentanţii HidroPrahova, Cast şi Concivic. Şi-au luat anterior angajamentul că vor veni cu un grafic de lucrări, lucru care nu s-a întâmplat. Părerea mea este că nici nu au cum realiza un astfel de grafic atâta vreme cât lucrările se desfăşoară haotic”, a mai afirmat primarul Horia Tiseanu.

„Dacă eram preşedintele Consiliului Judeţean, l-aş fi demis pe directorul HidroPrahova!”
Ca urmare a acestei situaţii de-a dreptul incredibile, Primăria Câmpina a luat următoarele decizii pe termen foarte scurt:
– celor trei societăţi li se va trimite câte o adresă prin care li se va cere sistarea completă a lucrărilor în perioada rece (mai exact, să nu se înainteze pe alte tronsoane) şi finalizarea rapidă a tronsoanelor în curs de execuţie, inclusiv betonarea corespunzătoare a şanţurilor, astfel încât să se poată circula bine în perioada Sărbătorilor de Iarnă;
– se va da dispoziţie Poliţiei Locale să verifice fiecare stradă în parte, pe care se execută lucrări de canalizare şi să se aplice amenzi firmelor executante acolo unde nu se respectă cele solicitate de către Primărie.
„Vă spun sincer, dacă eram preşedintele Consiliului Judeţean, la modul în care se derulează acest proiect cu fonduri europene importante, prima măsură pe care o luam ar fi fost demiterea directorului general al HidroPrahova, Dumitru Pantea. Apoi, ori i-aş fi impus societăţii Cast să schimbe subcontractantul (Concivic), ori aş fi reziliat contractul cu Cast şi aş fi organizat o nouă licitaţie. Nu se poate accepta ceea ce se întâmplă acum cu aceste lucrări de canalizare!”, a mai declarat primarul Horia Tiseanu.

2 Comments

  1. dan says:

    Doar vorbe.

  2. Cristian says:

    Exact, doar vorbe.
    Primaria ar trebui sa ia serios in calcul terminarea colaborarii cu HidroPrahova.
    Pana atunci – doar conditional optativ – ” daca eram presedintele …” / „…l-as fi demis…”. In cazul nostru, ca si contribuabili la bugetul local si la national, care implicit contribuie si la cel european (si, deci, si la fondurile alocate de UE acestor lucrari!), nu putem apela la conditionalul optativ – ” Nu sunt multumit de lucrarile realizate in 2014, nu as plati impozitul in 2015…”
    Domnule Primar, ar fi recomandat sa veniti mai des pe Campinita, mai ales in aceasta perioada de „lucrari grozave” sa vedeti gurile de canalizare pe trotuare pe care cetatenii, tot ei, le-au acoperit cu ce au avut la indemana – table, lemne, etc pentru a nu fi un pericol pentru trecatori si pentru a nu se infunda de aluviunile aduse de precipitatii…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *