Social

Asociaţia Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa vrea să dea în judecată toate părţile implicate în lucrările de canalizare

CanalizareAsociaţia Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa, singura asociaţie civică de acest tip din Câmpina, intenţionează să dea în judecată toate părţile implicate în proiectul de extindere şi modernizare a reţelei de canalizare şi să ceară despăgubiri pentru daunele suferite de cetăţenii din aceste două cartiere. În prezent, juriştii la care au apelat reprezentanţii acestei asociaţii lucrează la redactarea unei plângeri în instanţă împotriva societăţilor HidroPrahova, Cast Băneşti, Concivic Slobozia, împotriva Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Valea Prahovei şi chiar împotriva Primăriei Câmpina.
Demersul Asociaţiei Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa are la bază numeroasele probleme pe care le-au întâmpinat locuitorii celor două cartiere din cauza lucrărilor de canalizare executate în cadrul proiectului cu fonduri europene. Se face referire, printre altele, la creşterea consumului de carburant pentru maşinile cetăţenilor şi agenţilor economici (din cauza nerespectării termenelor de execuţie a lucrărilor, oamenii au circulat pe rute ocolitoare, mult mai lungi decât traseul obişnuit). De asemenea, se face referire la avarierea unor autoturisme din cauza gropilor lăsate pe carosabil în urma săpăturilor şi din cauza turnării betonului pe ploaie, lucrare nesemnalizată de firma executantă. Sunt mai multe probleme ridicate de Asociaţia Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa, pentru apărarea intereselor locuitorilor.
Practic, cu acest demers în instanţă se creează un precedent, iar ulterior şi alţi cetăţeni sau agenţi economici care au avut de suferit de pe urma deficienţelor de la lucrările de canalizare ar putea proceda la fel.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *