Administratie publica

Distrigaz a solicitat Primăriei Câmpina autorizaţie pentru noi săpături. Inclusiv pe Carol I, în centrul municipiului…

Lucrari Distrigaz 3În luna septembrie a acestui an, societatea Distrigaz a solicitat autorizaţie de construcţie de la Primăria Câmpina pentru înlocuirea conductei de gaze şi realizarea branşamentelor pe cinci străzi. Pe Tineretului şi Avram Iancu, lucrările au fost finalizate de ceva vreme, fiind refăcut inclusiv carosabilul. Pe străzile Tudor Vladimirescu, Al.I. Cuza şi Constantin Stere a fost terminată lucrarea de înlocuire a conductei de gaze, dar nu a fost reparat carosabilul. Şi ştim cu toţii cu arată acum aceste străzi, cu şanţuri în toate direcţiile, acoperite superficial. Problema este că, ne place sau nu, Distrigaz e în grafic cu aceste lucrări, autorizaţia de construcţie expirând la 22 decembrie. Abia după această dată se pot aplica amenzi.
„Probabil că aici am greşit şi noi, Primăria, pentru că ar fi trebuit să le dăm autorizaţie pentru fiecare stradă în parte şi nu o autorizaţie generală, pe 90 de zile. Pe străzile Constantin Stere şi Cuza, de exemplu, lucrarea la conducta de gaze a fost gata din octombrie, dar nu s-a reparat carosabilul. Distrigaz lucrează cu două firme, una la conductă şi una la refacerea străzii. De aceea solicită autorizaţie generală, când termină toate străzile, vine firma şi repară carosabilul peste tot. De acum înainte vom ştii şi noi ce avem de făcut”, a declarat viceprimarul Ion Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi la Primăria Câmpina.

Problema legată de Distrigaz este, totuşi, delicată. Mai ales că această societate a depus la Primărie documentele prin care solicită noi autorizaţii, pentru alte străzi pe care se doreşte schimbarea integrală a conductei de gaze. Iar printre aceste străzi se numără şi Bulevardul Carol I, pe porţiunea cuprinsă între Casa Cărţii şi Spitalul Municipal. Adică fix în centrul oraşului, pe unul dintre tronsoanele asfaltate în acest an. „Încă mai discutăm la nivelul Primăriei dacă să le dăm sau nu autorizaţie. Şi oricum, dacă le dăm, va fi după Sărbători, nu înainte. Vedeţi dvs., situaţie e chiar delicată, pentru că dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva cu conducta de gaze veche şi uzată, atunci noi vom fi scoşi vinovaţi, pentru că nu le-am dat autorizaţie. Pe de altă parte, atunci când noi am asfaltat Bulevardul Carol I, am întrebat la Distrigaz dacă au de făcut vreo lucrare, dacă vor să schimbe conducta, să repare ceva pe bulevardul central şi nu au dat nici un răspuns. Acum cer autorizaţie…”, a mai afirmat viceprimarul Ion Dragomir.

4 Comments

 1. Donovan says:

  Corect se spune: Autorizatie de construire nu de constructie.

 2. admin says:

  Da, aveti dreptate, asa se spune. 🙂

 3. dan says:

  Distrigaz sa taie asfaltul in fata primariei iar de betonare sa se ocupe Concivic.

 4. dorel says:

  faceti ba o groapa mare unde sa bagati apa ,canal,gaze ,curent si penisulina sa numai sapati infiecare zi cate o groapa

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *