Administratie publica

Două comisii ale CL Câmpina vor urmări lucrările de canalizare din municipiu

CL 2La nivelul Consiliului Local Câmpina s-a decis constituirea a două comisii speciale, activitatea acestora fiind legată de lucrările de canalizare care se desfăşoară în localitate, în cadrul proiectului cu finanţare europeană derulat prin HidroPrahova. Prima comisie, formată din consilierii locali Marian Nistor, Enache Dragomir, Rodica Papuc şi Marian Dulă, va trebui să verifice, împreună cu reprezentanţii Primăriei, modul în care se derulează investiţia, ce probleme apar, cum se lucrează, dacă este respectat termenul de execuţie etc. Cea de-a doua comisie, formată din consilierii locali Elena Albu, Monica Clinciu, Viorel Bondoc şi Florin Frăţilă, va avea ca scop analizarea situaţiei, găsirea unor soluţii pentru ieşirea Câmpinei din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei” şi, implicit, din HidroPrahova şi posibilitatea înfiinţării unui operator local de apă şi canal. După cum se observă, consilierii din cele două comisii sunt membri PNL, reprezentanţii celorlalte partide din Consiliul Local (PSD, PP-DD şi PLR) refuzând să facă parte din comisiile menţionate.
„Ne-am gândit la înfiinţarea celor două comisii în ideea că şi Consiliul Local trebuie să se implice mai mult în această problemă a lucrărilor de canalizare. Situaţia este gravă având în vedere faptul că, la opt luni după demararea investiţiei, nu s-a executat nici 20% din volumul total al lucrărilor. În 2015, în perioada rămasă până la finalizarea proiectului, volumul lucrărilor va fi foarte mare, se vor deschide multe fronturi de lucru, ceea ce va duce la blocaje în circulaţia rutieră şi pietonală. Cu aceste comisii încercăm să sprijinim Executivul şi să facem tot posibilul pentru diminuarea disconfortului creat cetăţenilor în perioada lucrărilor”, a declarat consilierul local Marian Nistor, unul dintre iniţiatorii proiectului privind înfiinţarea celor două comisii la nivelul CL Câmpina.

Vă reamintim că în cele opt luni de derulare a investiţiei, s-a realizat reabilitarea canalizării menajere pe 260 m din totalul propus de 2.113 m (12,3%), iar extinderea canalizării s-a realizat pe 4.559 m din 26.721 m, ceea ce reprezintă 17,06%.

2 Comments

  1. As says:

    Ca la noi:infiintarea de comisii,subcomisii si mai stiu eu cate vor trece prin mintea alesilor locali.In momentul in care se disipeaza responsabilitatile,cu siguranta lucrurile nu vor merge bine,in sensul ca se vor aduce acuze reciproc.Cand se incheie un contract,indiferent in ce domeniu,trebuie consultate persoanele cu pregatire si stabilite clar termene de executie,penalitati pentru nerespectarea clauzelor,etc.Nu doresc sa ma erijez in justitiar dar, d-lor consilieri aveti cel putin respectul pentru cei care v-au ales.Ma rezum la atat…

  2. florin says:

    Şi consilierii ce să faca? Sa stea cu mainile in san? Daca primaria nu reuseste mare lucru poate mai dau un imbold.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *