Administratie publica

Dr. Irina Minescu este noul manager (interimar) al Spitalului de Psihiatrie Voila

Tintarescu si MinescuAstăzi, la ora 16.00, medicului Gabriel Ţintărescu i-a expirat mandatul de manager al Spitalului de Psihiatrie Voila. A deţinut această funcţie din decembrie 2011, după ce a câştigat concursul pentru ocuparea postului. A fost un mandat plin, încununat cu obţinerea acreditării de funcţionare a Spitalului Voila de către Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor din cadrul Ministerului Sănătăţii. Ca o ironie, vestea oficială a acreditării a venit tot astăzi, cu câteva ore înainte de expirarea mandatului. Prin decizie a primarului Horia Tiseanu, manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Voila a fost numită, până la organizarea unui concurs, dr. Irina Minescu, şefa Secţiei de copii din cadrul instituţiei.
„Eu am obţinut funcţia de manager pe baza unui proiect de management şi în urma unui concurs organizat de Consiliul de Administraţie al spitalului. Numirea mea în funcţie a fost semnată de primarul municipiului Câmpina, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. În cadrul Consiliului de Administraţie s-a discutat de ceva timp despre apropierea termenului de expirare a mandatului meu de manager şi s-a decis înştiinţarea primarului cu privire la această situaţie. Până la ora 16.00, când mandatul meu a expirat, nu am primit nici o hârtie de la Primăria Câmpina cu privire la o eventuală prelungire a mandatului până la organizarea unui nou concurs. Ca atare, activitatea mea aici s-a încheiat. Plec, totuşi, cu conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria, că las ceva în urma mea, că, iată, sub conducerea mea şi cu munca întregului colectiv al spitalului am obţinut acreditarea de funcţionare”, ne-a declarat dr. Gabriel Ţintărescu.
Acesta a mai spus că se va întoarce la Spitalul Floreasca din Bucureşti, acolo unde a lucrat până a venit la Câmpina. În acelaşi timp, Gabriel Ţintărescu va mai avea de dus o bătălie cu Agenţia Naţională de Integritate, care l-a declarat incompatibil şi a cărei decizie a contestat-o în instanţă.

O hârtie de la Primăria Câmpina a ajuns astăzi la Spitalul Voila, dar nu la Gabriel Ţintărescu. După cum spuneam mai sus, prin dispoziţie a primarului Horia Tiseanu, dr. Irina Minescu a fost numită manager interimar, funcţie pe care o va deţine până la organizarea concursului pentru manager plin. Cel mai probabil, va şi câştiga acest concurs.
Irina Minescu este ploieşteancă, are 38 de ani, a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla” din Bucureşti, iar în urma examenului de rezidenţiat şi-a ales specializarea Psihiatrie copii şi adolescenţi. Din 2008 lucrează la Spitalul Voila, unde a devenit şefa Secţiei de copii.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *