Administratie publica

Lucruri mai puţin cunoscute despre lucrările de canalizare plătite din fonduri europene

Campinita 3Cu toţii ştiam că licitaţia pentru executarea lucrărilor de canalizare din municipiul Câmpina a fost câştigată de societatea Cast Băneşti. Ei bine, da, aşa este. Dar Cast a câştigat această licitaţie în asociere cu Concivic Slobozia. Aşadar Concivic nu este subcontractantul lui Cast, ci asociat cu drepturi depline. Există şi o firmă subcontractantă care se numeşte Arcade Construct Băneşti, la care lucra şi muncitorul peste care s-a prăbuşit malul de pământ la canalizarea de pe Strada Crişuri. Licitaţia pentru lucrările de canalizare nu a fost organizată doar pentru Câmpina, ci pentru „aglomerarea urbană Câmpina – Băneşti – Vălenii de Munte”. Cum cele mai complexe lucrări sunt la Câmpina, firmele executante s-au angajat că vin aici cu şapte echipe de lucru. Au venit doar cu două… Din informaţiile administraţiei locale, la Băneşti şi Vălenii de Munte lucrurile se mişcă mai bine, „dar nu vreau să mă gândesc că aste se întâmplă pentru că primarii au o anumită culoare politică”, după cum a afirmat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu.
În aceste opt luni de la demararea lucrărilor în Câmpina, Băneşti şi Vălenii de Munte, s-au făcut patru cereri de rambursare în cadrul proiectului, cu alte cuvinte au fost plătite deja patru facturi către firmele executante.
Conform contractului, termenul limită de finalizare a lucrărilor este 14 iulie 2015 şi nu 30 octombrie 2015, aşa cum se ştia până acum. Totuşi, finanţarea europeană este valabilă până la sfârşitul lui 2015, cu aplicare de penalităţi din iulie şi până în decembrie, dacă lucrările nu sunt terminate.
Despre toate aceste lucruri s-a discutat la ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, cea din săptămâna premergătoare Crăciunului. Trebuie să mai ştiţi că valoarea totală a proiectului european (pentru tot judeţul) este de 162 milioane euro. Extinderea şi modernizarea canalizării de la Câmpina costă 8 milioane euro. Separat, tot 8 milioane de euro s-au alocat şi pentru modernizarea staţiei de epurare a municipiului, investiţie începută în noiembrie 2013 şi care are ca termen de finalizare noiembrie 2015. Din informaţiile noastre, licitaţia pentru modernizarea staţiilor de epurare de la Câmpina şi Plopeni a fost câştigată de consorţiul format din compania germană Passavant Roediger GMbH şi firma SC Griro SA Bucureşti.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *