Administratie publica

Primarul Horia Tiseanu, nemulţumit de modul în care s-a făcut deszăpezirea la prima ninsoare din această iarnă

IarnaCă o spun cetăţenii sau că o scrie presa locală e una. Dar când o recunoaşte chiar primarul municipiului, atunci deja nu se mai pune problema lipsei de obiectivitate, aşa cum am fost noi acuzaţi atunci când ne-am exprimat dezamăgirea faţă de activitatea Floricon Salub în ceea ce priveşte deszăpezirea de la începutul lunii decembrie. În conferinţa de presă de ieri, primarul Horia Tiseanu a vorbit despre acest subiect şi şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la deszăpezire. „Nu sunt mulţumit de cum s-a făcut deszăpezirea mai ales în prima noapte după ce a nins şi în prima zi cu polei, după acea ploaie cu gheaţă. Am convocat Comandamentul de iarnă la Primărie, am trasat sarcini clare celor care se ocupă de această activitate şi cred că ulterior lucrurile au intrat într-o oarecare normalitate. De altfel, voi trimite şi o adresă scrisă societăţii Floricon Salub, prin care voi cere să fie mai bine pregătită la următoarea ninsoare, astfel încât să poată interveni mult mai prompt cu oameni şi utilaje, în orice moment al zilei”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Conferinta Primarie

După cum bine se ştie, materialele antiderapante sunt achiziţionate de Primăria Câmpina în fiecare iarnă. Vorbim de nisip şi sare, dar şi clorură de calciu – utilizată pe pasajul suprateran care face legătura cu DN1, la intrările şi ieşirile în/din municipiu, Pasajul de la Ceas, uneori şi pe bulevardul central. O discuţie aparte a reprezentat-o în această iarnă achiziţionarea unui inhibitor, o substanţă anticorozivă care să diminueze considerabil „efectul” sării asupra carosabilului. Doar că această substanţă este foarte scumpă.
„La 600 tone de sare cât se consumă, în mod normal, iarna în Câmpina, cantitatea necesară de inhibitor ar costa 9 miliarde de lei vechi. Este o sumă mare şi ar însemna o creştere cu 400% a cheltuielilor administraţiei locale cu materialele antiderapante. Am discutat cu directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu, care ne-a promis că societatea sa va cumpăra 100 kg inhibitor pentru a-l testa la următoarea zăpadă. Vrem să vedem cât este de eficient şi dacă se merită să alocăm atâţia bani de acum înainte. Pe prospect scrie că acolo unde se aplică acest inhibitor, trei zile nu mai este nevoie să se intervină pentru deszăpezire. Vrem să ne convingem dacă este sau nu aşa şi în funcţie de rezultat vom decide dacă de iarna viitoare vom cumpăra această substanţă pentru Câmpina”, a declarat viceprimarul Ion Dragomir.

4 Comments

  1. china52 says:

    destul de blanda reactia

  2. constantin andrei says:

    Cumparati si un tun de zapada sa fie pachetul complect si incepeti cercetarea!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. As says:

    Tarzie si de fatada,zic eu, reactia primarului…Faptele”vorbesc”…Dar este bine si asa ,decat tacerea…

  4. Dan says:

    Vorbiti de distrugerea asfaltului?
    Au fost cateva zile cu zapada si deja strazile au fost afectate.
    Centura Municipiului in zona Cameron este plina de gauri.
    Pe cand reparatiile?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *