Administratie publica

Profesorii câmpineni îşi vor primi la timp drepturile salariale

CL CampinaConsiliul Local Câmpina a aprobat, în şedinţă extraordinară, la propunerea primarului Horia Tiseanu, rectificarea bugetului local astfel încât toate cadrele didactice din municipiu să-şi primească drepturile salariale. S-a aprobat, practic, un artificiu financiar, pentru că s-au luat bani de la Sănătate, mai exact de la Spitalul Municipal şi au fost daţi la Învăţământ, pentru salariile profesorilor. Suma astfel redistribuită – 606.050 lei. S-a apelat la această soluţie deoarece Guvernul a majorat plafonul maxim pentru cheltuielile de personal, dar nu a rectificat şi bugetul de stat, astfel încât Ministerul Finanţelor Publice să poată trimite în teritoriu banii pentru salariile profesorilor. „Practic, este o situaţie cauzată de întârzierea Guvernului de a aproba rectificarea bugetului de stat, iar problema cu salariile cadrelor didactice o au toate unităţile administrativ teritoriale din ţară. După rectificarea bugetului de stat, Ministerul de Finanţe va aloca banii necesari, care vor fi distribuiţi în teritoriu din Direcţia Generală a Finanţelor Publice”, a precizat Gheorghe Ecaterinescu, directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Câmpina.

„Am propus această redistribuire pentru a nu crea o situaţie neplăcută la sfârşit de an pentru cadrele didactice. Astfel, prin rectificarea bugetului local îşi vor putea primi la timp drepturile salariale. După ce Direcţia Finaţelor Publice Prahova ne va repartiza banii aferenţi, vom da înapoi, la Sănătate, suma redistribuită”, a afirmat primarul Horia Tiseanu.

1 Comment

  1. As says:

    Profesorii la mila primarului?Chiar asa sunt desconsiderati?Am inteles artificiul dar nu pot accepta situatia la care s-a ajuns…Rusine guvernantilor si intregii mase politice…Probabil si educatorii au partea lor de vina…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *