Administratie publica

Punctul de vedere al consilierului Florin Frăţilă cu privire la verificarea firmei sale de către Curtea de Conturi

„Observ cu mâhnire, de multă vreme, cum atât în plan naţional, cât şi în plan local, lupta pentru putere în politică naşte monştri. Sincer, mă aşteptam în această perioadă la încă un atac murdar împotriva mea şi a colegilor din PNL, după tot ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme şi încă se întâmplă în politică. Atacul a sosit în cele din urmă sub formei unei imputări (singura la îndemâna celor care îmi caută de mult o hibă) ce ţine exclusiv de activitatea mea particulară. Da, recunosc, firma pe care o conduc de ani de zile are în acest moment dificultăţi financiare, ca şi alte sute de mii de firme din această ţară. Poate şi pentru faptul că nu am vrut şi nu vreau să fac afaceri cu statul şi nu sunt băgat în nicio încrengătură politică aducătoare de beneficii materiale. Sunt mândru de asta.
În atare condiţii, am cerut Tribunalului Prahova începerea procedurii de insolvenţă pentru societatea pe care o conduc, solicitând expres continuarea activităţii sub controlul unui administrator judiciar în competenţa căruia va intra, la sfârşitul procedurii (foarte anevoioasă), reeşalonarea datoriilor firmei. Drept urmare, datoria către Casa Tineretului, care mi se impută, va fi eşalonată şi plătită indiscutabil de societatea pe care o conduc. Faptul că azi sunt arătat cu degetul pentru o datorie regretabilă, dar absolut normală într-o perioadă în care s-au închis sute de firme în Câmpina, consider că este doar o nouă conjuraţie legată strâns de mizeria politică din jurul meu, despre care scriu de ani de zile, devenind astfel indezirabil pentru o seamă întreagă de politruci.

De ce vorbesc aici despre o conjuraţie? Iată unul dintre motive (sunt mai multe). Zilele trecute, atât eu, cât şi colega mea liberală Rodica Papuc (consilier municipal), ne-am trezit cu plângeri la Curtea de Conturi şi respectiv Agenţia Naţională pentru Integritate din partea unui fost coleg liberal (actual refromator liberal), Cojocaru Titi. Îl cunosc pe omul acesta de ani de zile şi ştiu bine ce este capabil să facă şi ce nu. Potrivit documentelor sosite de la instituţiile statului, Cojocaru m-a reclamat pe mine pentru că nu mi-am plătit chiria, iar pe doamna Papuc pentru că ar avea probleme de incompatibilitate (încă nu cunosc în ce situaţie). Numai că, pus în faţa plângerilor sale, cetăţeanul Cojocaru Titi a declarat că ele sunt total false şi că în acest sens s-a adresat deja Parchetului în vederea depistării impostorului. Cu alte cuvinte, avem un reclamant care nu îşi recunoaşte reclamaţiile şi intră fără voia sa într-un joc murdar zămislit de minţi bolnave puse pe discreditat oameni.
Prin intermediul acestor scurte explicaţii am vrut doar să arăt că s-a ajuns prea departe cu mizeria şi că acest nou atac împotriva mea şi a colegilor mei (mai sunt şi alţii supuşi unui tir incredibil de defăimări) este unul bine pus la punct. Încă nu am descoperit toate iţele acestei poveşti, dar cu siguranţă am s-o fac. În concluzie, dincolo de regretul că reuşesc să mă descurc cu greu în munca mea în această perioadă infernală, sunt mulţumit că nu fac şi nu voi face parte niciodată din mafia politică ce sufocă România. Sunt incomod, am făcut şi vreau să fac lucruri bune pentru câmpineni şi îmi voi achita fără discuţie obligaţiile rămase restante de pe urma activităţii jurnalistice a firmei mele.
Cât despre indivizii care de ani de zile mă şicanează în tot ce fac şi vor să mă doboare, îi anunţ că eu pun capul pe pernă liniştit. Nu ştiu în ce măsură se întâmplă la fel şi cu ei”.

Florin Frăţilă

7 Comments

 1. unu' says:

  Saracutu’… Citesc si mi se innoada lacrimile in barba, plangandu-i de mila… Acuma, sincer, fara suparare si fara sa jignesc pe nimeni, dar baietasul asta incepe sa dea semne evidente de paranoia!

 2. Titi says:

  Domnule Fratila, mintiti cu nerusinare. Aproape ca doar afaceri cu statul faceti. Chirie (fara sa o achitati de vreo 5 ani) la Casa Tineretului, Asociere cu Primaria pentru terenul de minifotbal, finantarea propriilor carti prin consiliul local, …. ma opresc. Mai sunt. Dar prea grele pentru INOCENTA dumneavoastra.

 3. Cristi ionescu says:

  Domnule Fratila, dar din ce traiti dumneavoastra???? Din salariu de consilier?? Circulati cu o masina noua moderna, aveti sotie , copil, casa de imtretinut, si vad ca firma nu merge de 4 ani , si in declaratia de avere nu aveti alte venituri. De unde se plaTeste leasingul, benzina samd?? Eu am
  Avut o societate comerciala, nu am mai putut platii chiria si dupa3 luni am foat evacuat. La
  Dumneavoastra de ce se intampla altfel? Cum sa stai atata timp fara sa platesti? Iar cand intrii in insolventa, tocmai de aia intrii sa nu mai platesti datoriile decat partial …

 4. Cornelia says:

  Domnule Fratila daca merge asa prost acel ziar(OGLINDA) de mica publicitate de ce mai continuati si nu incercati varianta de acasa on-line fara sa mai cauzati datorii la bugetul local?

 5. As says:

  Fara a beneficia de informatiile furnizate prin mijloacele de care dispunem acum am fi sortiti complet „involutiei”.Deci reactia d-lui Fratila,din acest punct de vedere o consider de apreciat.Dar nu sunt de acord sa profite de facilitatile pe care i le ofera functia de consilier local incat sa nu-si plateasca datoriile ce incumba din postura in care se afla.Deci, d-le Fratila nu incercati a va prevala de obligatiile ce le aveti.Orgoliul dvs.de ziarist ar trebui sa primeze(va apreciez maniera in care scrieti).Sunt convins ca nu puteti trai numai din acest venit.Dar cel putin aveti verticalitate si demnitate in acelasi timp.Nu incercati sa ne mintiti.

 6. horia says:

  Incepe lumea sa se trezeasca…

 7. Alex says:

  In Campina domina hotia baronilor de multa vreme…
  Doar acest individ este in prim plan? Dar cu ceilalti ce faceti?…Incepeti cu primarii, capii Politiei, baronii locali si apoi cu trepadusii din jurul lor.
  Veti vedea ca sunt multi de pus la pastrare pentru multi ani, iar multe mosii vor fi confiscate….
  Lupta doar a inceput!
  🙂

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *