Curtea de Conturi Prahova a anunţat Primăria şi Consiliul Local Câmpina că, în baza unei sesizări scrise primite de această instituţie, a demarat cercetările în privinţa relaţiei contractuale dintre firma consilierului Florin Frăţilă şi Casa Tineretului, instituţie publică, aflată în subordinea administraţiei locale. Mai exact, este vorba despre spaţiul pe care Florin Frăţilă îl ocupă fără contract de închiriere în Casa Tineretului (şi unde este redacţia săptămânalului „Oglinda”) şi despre datoria de peste 10.000 lei pe care firma consilierului local o are de plătit Casei Tineretului. Primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir au confirmat astăzi aceste informaţii. Da, Florin Frăţilă nu mai are contract de închiriere din anul 2012 pentru spaţiul ocupat în Casa Tineretului şi da, Florin Frăţilă nu a mai plătit chirie şi utilităţi Casei Tineretului de foarte mulţi ani.
„Din datele pe care le cunosc, firma consilierului local Florin Frăţilă nu mai are contract de închiriere cu Casa Tineretului din 2012, moment în care înregistra restanţe la plata chiriei şi utilităţilor în valoare de 10.000 lei. În privinţa contractului, juriştii spun că există posibilitatea prelungirii tacite, conform Codului Civil. Dar în ceea ce priveşte datoria, nu se poate pune problema unei prescrieri, Casa Tineretului notificând periodic firma referitor la restanţele înregistrate”, a afirmat primarul Horia Tiseanu.
Situaţia era cunoscută la nivelul Primăriei Câmpina. „Da, ştiam despre această situaţie, pentru că în mai multe rânduri am dispus audit intern la toate instituţiile din subordine, inclusiv la Casa Tineretului, iar în rapoartele finale de audit se făceau recomandări clare pentru rezolvarea situaţiilor de acest gen. Casa Tineretului este o instituţie cu personalitate juridică, iar conducerea sa este direct răspunzătoare pentru această situaţie. Curtea de Conturi îşi va derula verificarea, iar noi îi vom pune la dispoziţie toate documentele pe care ni le va solicita „, a mai spus primarul Horia Tiseanu.
„Da, era o situaţie cunoscută la nivelul administraţiei locale. Părerea mea este că, în momentul în care a devenit persoană publică, Florin Frăţilă ar fi trebuit să-şi rezolve aceste probleme, nu să le prelungească”, a afirmat viceprimarul Ion Dragomir. Precizăm că firma consilierului Florin Frăţilă a intrat în insolvenţă în iunie 2014.
Din informaţiile noastre, Florin Frăţilă nu este singurul consilier câmpinean cercetat de instituţiile de control ale statului, dar până acum este singurul intrat în vizorul Curţii de Conturi. Contactat telefonic, Florin Frăţilă ne-a promis că ne va transmite în curând un punct de vedere referitor la toată această poveste.
Fratila este politrucul sef. Dar daca conducerea primariei a stiut despre aceasta situatie, de ce nu a facut nimic atata timp? Sau chiar l-au protejat pentru au fost colegi in USL iar acum in marele PNL? Si pica doar Buda?