Administratie publica

Societatea Boromir va distribui produsele UE în Prahova. Dar nu se ştie de când…

Alimente-UEFirma Boromir a câştigat licitaţia organizată la nivelul Ministerului Fondurilor Europene pentru distribuirea produselor alimentare de la Uniunea Europeană în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Buzău. Din păcate, în momentul de faţă nu se ştie cu exactitate când va începe distribuirea alimentelor şi toată lumea speră că acest lucru se va întâmpla, totuşi, înaintea Crăciunului. În conformitate cu Hotărârea de Guvern 799/septembrie 2014, persoanele defavorizate vor primi două cutii, fiecare cutie conţinând următoarele produse: 3 kg făină, 3 kg mălai, 400 g paste făinoase, 2 l ulei, 2 kg zahăr, 4 conserve cu carne de porc, 3 conserve cu carne de vită şi 5 pateuri de ficat (cinci cutii a 200 g fiecare).
După cum se ştie deja, Guvernul a schimbat radical procedura de distribuire a alimentelor de la UE. Practic, produsele nu mai sunt aduse cu camioanele de la Uniunea Europeană, ci vor fi furnizate de societăţi comerciale din ţară, care ulterior îşi vor primi banii de la UE, pe baza contractelor încheiate cu Ministerul Fondurilor Europene. De asemenea, produsele nu mai ajung la Prefectura judeţului, de unde ar fi trebuit ridicate de fiecare primărie, aşa cum s-a procedat în anii trecuţi. Agentul comercial care a câştigat licitaţia, adică Boromir în cazul nostru, va duce produsele în fiecare localitate, iar primăriile vor asigura spaţiile adecvate pentru depozitare şi distribuire.

Iată categoriile de persoane care vor beneficia de produse de la UE, conform HG 799/2014:
– şomerii înregistraţi la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă
– pensionarii cu pensii sub 400 lei/lună
– familiile sau persoanele care beneficiază de venitul minim garantat
– familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei conform Legii 277/2010
– pensionarii care beneficiază de indemnizaţie socială
persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii
– veteranii şi văduvele de război.

1 Comment

  1. Micutu 70 says:

    Imi pare rau ca abia azi am citit articolul dvs..As vrea sa intreb de ce cantitatea de produse este la jumatate din cea specificata in cupoanele primite de la Guvern ?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *