Eveniment

Un an de la deschiderea Atelierului de creaţie vestimentară Raffaela Moraru

Raffaela 1În urmă cu un an, Raffaela Moraru şi-a asumat toate riscurile şi a deschis în Câmpina un atelier de creaţie vestimentară. Un atelier de croitorie. Unii am încurajat-o, alţii nu i-au dat nici o şansă, nici un an de existenţă pe piaţă. Ei bine, în aceste zile, atelierul Raffaelei Moraru împlineşte un an. Şi e tot acolo unde era în decembrie 2013. Ieri, Raffaela a dorit să marcheze cumva această aniversare. A organizat un cocktail şi o scurtă prezentare de modă, având alături o parte dintre clientele sale, prieteni, familie. A spus câteva cuvinte despre acest an greu, dar frumos, care a trecut de la deschiderea atelierului, despre creaţiile sale şi despre echipa sa. A avut loc şi o scurtă prezentare a ultimelor sale creaţii – rochii pentru ocazii speciale.

Raffaela Moraru este câmpineancă, are 24 de ani şi a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Bucureşti. Creaţia vestimentară a fost un hobby transformat, iată, în meserie. Pare floare la ureche ceea ce face ea. Asta pentru cine nu ştie câtă muncă şi pasiune se află în spatele unei asemenea „afaceri”. De la deschiderea atelierului şi până în prezent, Raffaela Moraru a continuat să înveţe. Nu ne referim doar la cursurile de designer vestimentar pe care le urmează, ci mai degrabă la cele de la o şcoală foarte importantă şi dură – şcoala vieţii. A învăţăt cum să aleagă cele mai bune materiale, cum să le lucreze, cum să-şi facă o echipă serioasă şi profesionistă. A învăţăt din propria experienţă să nu se mai lase păcălită de profitori. Într-o piaţă invadată de materiale scumpe şi proaste şi de croitorese superficiale, a fost obligată să înveţe, dacă dorea neapărat să meargă mai departe. Şi a învăţăt atât de multe, încât acum ne poate da lecţii.
Raffaela 3 Raffaela 2
Da, Raffaela Moraru a avut susţinere, dar a avut şi foarte mult curaj să deschidă un astfel de atelier într-un oraş cu mari probleme economice. Oraşul ei, unde s-a născut şi a crescut şi pe care îl iubeşte foarte mult. Că de aceea s-a şi întors după absolvirea facultăţii. Raffaela pune foarte mult suflet în ceea ce face, este o perfecţionistă. E cumplit să lucrezi cu ea. Un shutting poate dura o zi întreagă, dar la final îţi place ceea ce iese.  Dantela o coase doar de mână. Desenează o rochie şi obligatoriu trebuie să iasă ca în desen. Şi chiar iese! Da, este o perfecţionistă, dar la fel de modestă cum a fost întotdeauna. Totuşi, parcă mai realistă decât în urmă cu un an.
La mulţi şi frumoşi ani înainte, Raffaelei Moraru şi echipei sale!
Raffaela 4

1 Comment

  1. nea ion says:

    Deocamdata doar alege materiale ca de croitorie nu se pune problema, iar preturile
    SUNT BABANE, eu am incercat si am fost foarte dezamăgit.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *