Administratie publica

Alergarea pe terenul sintetic Petrol nu costă nimic. Fotbalul este gratuit pentru elevi şi contracost pentru alte echipe

Teren Petrol 1Am scris, zilele trecute, despre proiectul Regulamentului de organizare şi funcţionare a terenului cu gazon sintetic din incinta bazei sportive Petrol, cel pentru a cărei modernizare s-au plătit 900.000 lei de la bugetul local. Acest regulament a fost aprobat în şedinţa de aseară a Consiliului Local Câmpina, după ce i-au fost aduse câteva modificări. De terenul sintetic se va ocupa un compartiment care urmează să fie înfiinţat în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Acest compartiment va avea trei angajaţi (un administrator, un casier şi un îngrijitor) şi nu cinci angajaţi, cum prevedea iniţial regulamentul. Au sărit din schemă paznicii, pentru că se va apela la serviciile unei firme private, cu care Primăria Câmpina are contract. Până la finalizarea procedurilor legate de angajarea personalului pentru terenul de sport, de administrarea obiectivului se va ocupa Casa Tineretului. Încă nu se ştie concret cum se va face asta, dar consilierii au aprobat.
În ceea ce priveşte tarifele, vi le prezentăm mai jos, cu precizarea că ele includ modificările propuse de iniţiatorul proiectului, consilierul Daniel Telegescu:
– 0 lei pentru elevii câmpineni, la competiţiile organizate de Primărie şi Consiliul Local;
– 0 lei pentru asociaţiile sportive din cadrul unităţilor şcolare din municipiu, la competiţiile organizate de administraţia locală;
– 0 lei pentru activităţi speciale în interesul comunităţii;
– 50 lei/oră/ziua şi 70 lei/oră seara pentru toate persoane fizice şi juridice din Câmpina;
– 300 lei/oră ziua şi 450 lei/oră seara pentru asociaţiile sportive altele decât cele care au sediul în municipiul Câmpina.

La propunerea consilierului Monica Clinciu, în regulament s-a inclus prevederea conform căreia „tariful pentru persoanele fizice cu domiciliul în Câmpina, care doresc să folosească pista de atletism pentru alergare, este 0 lei”.
În general, acestea sunt prevederile importante din regulament, cu menţiunea că elevii şi sportivii au acces numai în prezenţa cadrului didactic sau a antrenorului, regulă stabilită în principal pentru fotbalişti. După cum a propus consilierul Marian Nistor, accesul pe teren se poate face prin intrarea A (principală, din Bulevardul Nicolae Bălcescu) şi prin intrarea B (secundară, din Strada Paris).

O discuţie interesantă a avut loc aseară, în cadrul şedinţei CL, legată de… cheile de la vestiarele terenului de fotbal Petrol. Monica Clinciu a întrebat la cine vor sta aceste chei de acum înainte, „pentru că nu este normal ca două cluburi private – HM Junior şi CSM Câmpina – să facă legea pe un teren public, în care administraţia locală a investit 9 miliarde de lei vechi de la bugetul local”. Acesta a fost momentul în care s-a decis ca de administrarea terenului să se ocupe Casa Tineretului. Dar a fost şi momentul în care viceprimarul Ion Dragomir a ridicat şi o altă problemă: „Întrebarea mai importantă este cine a luat până acum banii de la echipele care au jucat pe acest teren, altele decât cele două menţionate de doamna Clinciu. Ideea este ca măcar de acum înainte să ne protejăm mai bine bunurile, să nu mai dăm altora posibilitatea să încaseze prin diferite forme banii care se cuvin bugetului local. Acest teren trebuie să ajungă să se autofinanţeze. Dacă noi continuăm doar să băgăm bani în astfel de obiective, cum sunt bazinul de înot şi terenul sintetic, n-o să mai putem repara nici o stradă. Să nu uităm că va trebui să încheiem şi un contract de mentenanţă cu o firmă specializată pentru întreţinerea acestui teren, că altfel se distruge de tot în trei ani. Deci terenul trebuie să înceapă să producă bani şi să ajungă să se autofinanţeze”. O idee cu care consilierii locali au fost de acord, dar vom vedea pe viitor dacă discuţia de aseară va avea sau nu finalitatea scontată.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *