Asociaţia Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa a trimis conducerii societăţii HidroPrahova o scrisoare prin care îşi exprimă punctul de vedere cu privire la lucrările de canalizare executate cu fonduri europene şi mai ales cu privire la comunicatul remis presei de directorul HidroPrahova, Dumitru Pantea. De ce această reacţie? Pentru că „membrii acestei asociaţii cunosc cel mai bine modul în care lucrează firmele executante, având în vedere că toate străzile pe care s-a intervenit până acum sunt situate în cartierele Muscel şi Câmpiniţa”, după cum se menţionează în scrisoare. Practic, cetăţenii din cele două cartiere, membrii ai asociaţiei menţionate, se declară revoltaţi de faptul că reprezentanţii HidroPrahova nu-şi asumă modul dezastruos în care gestionează acest proiect cu fonduri europene, în condiţiile în care conducerea operatorului de apă şi canal subliniază, inclusiv în comunicatul remis presei, că gestionarea proiectului este STRICT problema HidroPrahova.
„De asemenea, constatăm că, în loc să coopereze cu autorităţile locale, conducerea HidroPrahova este deranjată de criticile care i se aduc pe bună dreptate de către administraţia câmpineană şi cetăţenii municipiului, ba chiar alege să ameninţe autorităţile locale şi să-i sfideze pe câmpinenii care sunt nevoiţi să suporte neajunsurile create de aceste lucrări de canalizare prost organizate şi executate”, se arată în scrisoarea Asociaţiei Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa.
Conducerii HidroPrahova i se atrage atenţia că are obligaţia legală şi morală să renunţe la „tupeul care răzbate din comunicatul de presă” şi să informeze opinia publică în legătură cu următoarele aspecte:
– cine a organizat licitaţia pentru contractarea lucrărilor de proiectare şi execuţie şi care a fost implicarea autorităţilor locale din Câmpina?
– care a fost implicarea autorităţilor locale în angajarea, de către HidroPrahova, a „specialiştilor” atestaţi pentru „buna desfăşurare şi finalizare a lucrărilor în termen”?
– cine se face vinovat pentru neprezentarea, către autorităţile locale, a graficelor de lucrări?
– au fost respectate graficele de către firmele executante?
– ce măsuri a luat HidroPrahova împotriva constructorilor atunci când a constatat că sunt nereguli în executarea lucrărilor şi nerespectarea graficelor de execuţie?
– este sau nu adevărat că veniturile din care HidroPrahova co-finanţează aceste lucrări provin şi din încasarea contravalorii serviciilor de apă şi canal de la locuitorii municipiului Câmpina (tarife majorate periodic deşi Câmpina încă nu beneficiază de reţea de canalizare şi staţii de epurare modernizate?
– de ce, cine şi din ce raţiuni a hotărât să fie executate lucrările de canalizare mai întâi la Vălenii de Munte şi Băneşti şi la final cele din Câmpina, deşi acestea sunt cele mai dificile? Nu cumva tocmai dvs. faceţi politică pe bani europeni?
– care sunt soluţiile pe care le aveţi pentru finalizarea lucrărilor până în luna iulie 2015?
– cine şi din ce fonduri va plăti lucrările în cazul în care termenul de finalizare nu va fi respectat şi se va pierde finanţarea europeană?
„Având în vedere că tonul comunicatului de presă este total neadecvat situaţiei, vă rugăm să ne spuneţi dacă respectivul comunicat a fost însuşit şi de Consiliul de Administraţie al HidroPrahova sau el exprimă doar punctul de vedere al persoanei care îl semnează, respectiv directorul general Dumitru Pantea?” – astfel se încheie scrisoarea adresată conducerii HidroPrahova de către Asociaţia Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa, scrisoare la care, din informaţiile noastre, nu s-a primit, încă, un răspuns.