Administratie publica

Câmpina a intrat în competiţia naţională „Oraşul reciclării 2015”

ECR08 - poster orasul reciclarii - 420x594 mm - 3 mm bleedLa sfârşitul lunii noiembrie 2014, vă informam că municipiul Câmpina a fost invitat să intre în competiţia „Oraşul reciclării”, un concurs naţional organizat de Compania EcoRom pentru promovarea colectării selective a deşeurilor. Ei bine, invitaţia a fost acceptată, iar Câmpina este unul dintre cele 46 de municipii şi oraşe din ţară intrate în competiţie. Concursul se desfăşoară în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, iar la final vor fi acordate trei premii.
– Premiul I – amenajarea unui parc tematic în valoare de 12.000 euro, practic un parc întreg realizat din materiale reciclabile;
– Premiul al II-lea – municipalitatea care îl va câştiga va beneficia timp de o săptămână de programul educaţional “Laboratorul verde al reciclării”, adică un autocar high-tech modificat şi adaptat pentru ca elevii să poată învăţa într-un mod dinamic şi creativ despre colectarea selectivă a deşeurilor, ca prim pas pentru protejarea mediului;
– Premiul al III-lea – o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 euro, realizată cu ajutorul EcoRom.

Criteriile care stau la baza evaluării concurenţilor sunt: calitatea serviciilor de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere), cantitatea de deșeuri colectate selectiv per locuitor și campaniile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiție.
Cei peste 5 milioane de locuitori din cele 46 de orașe înscrise în competiție – însemnând mai mult de jumătate dintre românii care au acces la sistemul de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje dezvoltat la nivel național cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje – pot separa deșeurile de hârtie, sticlă, plastic și metal prin intermediul a peste 10.200 de containere colorate. Peste 80% dintre acestea sunt puse la dispoziție populației prin investițiile Eco-Rom Ambalaje (aproximativ 8.300 de containere), la care se adaugă aportul financiar pentru realizarea serviciilor de colectare, sortare și transport către capacitățile de reciclare din cadrul parteneriatelor încheiate cu operatorii de salubritate și autoritățile locale.
În Câmpina sistemul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje este pus la dispoziția populației din anul 2009, printr-un parteneriat încheiat între Eco-Rom Ambalaje, Primăria Municipiului Câmpina și SC Floricon Salub SRL.

Competiţia „Oraşul reciclării”, ajunsă la cea de-a treia ediţie, se desfăşoară sub patronajul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor şi Ministerului Mediului, în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România şi Institutul pentru Politici Publice. În anul 2013, concursul a fost câştigat de municipiul Tulcea, iar în 2014 – de Sfântu Gheorghe.

2 Comments

  1. dan says:

    Acest concurs va fi un barometru foarte important pentru activitatea Floricon Salub.
    O poziționare sub jumătatea clasamentului o să ridice noi semne de întrebare, în timp ce un rezultat bun va închide gura tuturor contestatarilor.
    Succes Câmpina!

  2. omg says:

    Pai eu zic ca avem sanse, din moment ce EcoRom e sponsor al concursului si, in acelasi timp, partener al Floricon in contractul pentru colectarea deseurilor reciclabile.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *