Administratie publica

Concurenţă la Spitalul Voila, pentru funcţia de manager

Candidati manager VoilaSe întâmplă destul de rar ca la un concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al unui spital să existe concurenţă. La Câmpina, cel puţin, nu ne amintim să se fi întâmplat în ultima vreme. S-a aplicat regula nescrisă ca managerul interimar să candideze şi să câştige fără probleme, fără emoţii. Ei bine, nu acelaşi lucru se întâmplă acum, la Spitalul de Psihiatrie Voila, unde au demarat procedurile privind organizarea concursului pentru funcţia de manager, concurs care va avea loc la sfârşitul lunii februarie. Deja sunt anunţate două candidaturi, existând posibilitatea ca, pe ultima sută de metri, să se înscrie în cursă şi un al treilea candidat.
Prima candidatură anunţată este cea a medicului Irina Minescu, actualul manager interimar al Spitalului Voila, care ne-a confirmat încă din luna decembrie că va candida pentru ocuparea definitivă a funcţiei de manager. „Mă simt onorată să fiu managerul interimar al Spitalui Voila până la organizarea unui nou concurs de către Consiliul de Administraţie al instituţiei. Mă voi înscrie la acest concurs şi voi candida pentru funcţia de manager. În aceste trei luni de interimat voi continua proiectele începute şi aflate în derulare, iar dacă voi câştiga concursul pentru postul de manager, voi aplica proiectul de management cu care, după cum ştiţi, un candidat se prezintă la concurs”, ne-a declarat dr. Irina Minescu imediat după numirea sa ca manager interimar.
A doua candidatură anunţată este cea a Liviei Lupu, jurist la Spitalul Voila. „Mă voi înscrie în concursul pentru ocuparea postului de manager şi am anunţat deja Consiliul de Administraţie al spitalului că intenţionez să-mi depun candidatura. Înscrierea la concurs se face în perioada 9-13 februarie şi atunci îmi voi depunde şi eu dosarul”, ne-a declarat Livia Lupu.
O a treia posibilă candidatură este cea a fostului manager al spitalului, dr.Gabriel Ţintărescu, al cărui mandat s-a încheiat pe 8 decembrie 2014 şi nu a fost prelungit. Gabriel Ţintărescu ne-a precizat că nu a luat încă o decizie cu privire la candidatura sa pentru funcţia de manager, se gândeşte la asta, este tentat, dar deocamdată este angrenat în mai multe proiecte care au prioritate în activitatea sa: „Mai am timp să iau o decizie până la 13 februarie, data limită pentru depunerea dosarului de înscriere la concurs. Oricum, indiferent dacă voi candida sau nu şi indiferent de cine va câştiga concursul, mi-aş dori ca la Spitalul Voila să fie continuată munca începută de mine, să fie continuate proiectele aflate în derulare şi m-aş bucura dacă, din când în când, aş fi şi eu consultat cu privire la activitatea spitalului”.

Dr. Gabriel Ţintărescu mai spune că, din punctul său de vedere, există totuşi o problemă legată de concursul pentru ocuparea funcţiei de manager, făcând referire la modificarea Legii Sănătăţii. „Eu nu cred că deocamdată se poate organiza acest concurs atâta vreme cât nu au apărut normele metodologice de aplicare a noilor prevederi legislative aprobate de Guvern. Consiliul de Administraţie al spitalului are obligaţia de a contracta experţi externi în vederea bunei desfăşurari a concursului, a evaluării planului de management şi a modului de îndeplinire a criteriilor de performanţă. Dar până nu apar normele metodologice de aplicare, nu se poate şti în ce condiţii trebuie angajaţi aceşti experţi externi sau cine poate intra în categoria experţilor externi. Iar din informaţiile mele, nici în următoarea lună nu vor apărea aceste norme metodologice fără de care concursul nu poate fi organizat”, a afirmat dr. Ţintărescu.

2 Comments

  1. Gica says:

    Tintarescu nu cred ca se va mai baga… I-a ajuns o experienta cu Tiseanu! Livia Lupu e de la PSD, iar Irina Minescu de la… Tiseanu. Deci, Irina Minescu va castiga!

  2. Tache says:

    Oare sa apara si al patrulea candidat?Lista e deschisa,surprize sunt posibile.Oamenii il regreta pe Tintarescu,cine o fi sa faca ceva,spitalul s-a modernizat enorm in ultima perioada

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *