Social

Europarlamentarul prahovean Laurenţiu Rebega, urmărit penal în dosarul de corupţie de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Laurentiu RebegaProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de europarlamentarul Partidului Conservator, Laurenţiu Rebega, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Acesta este acuzat de folosire a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; instigare la spălare de bani; instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals. După cum reiese din comunicatul remis de DNA, în luna decembrie a anului trecut 2014, în contextul organizării unor evenimente agricole, Laurenţiu Rebega a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, printr-un intermediar, suma de 23.000 lei, având în vedere influenţa sa la nivelul Ministerului Agriculturii, minister condus de un membru PC.
Prin acelaşi intermediar, Laurenţiu Rebega l-a determinat pe administratorul firmei respective să plăsmuiască şi ulterior să folosească un contract fictiv de prestări servicii către firma organizatoare a evenimentelor.
„Suspectului Rebega Constantin-Laurenţiu i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se menţionează la finalul comunicatului DNA.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *