Administratie publica

Împrumutul bancar de 8 milioane lei, aprobat fără probleme de Consiliul Local Câmpina

CL CampinaPrimarul Horia Tiseanu a propus, iar Consiliul Local Câmpina a aprobat accesarea, în acest an, a unui credit bancar în valoare de 8 milioane lei pentru finanţarea unor investiţii. Este vorba despre un credit pe 10 ani, cu trei ani perioadă de graţie, a cărei rambursare va începe din 2017, iar banii vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor la blocul de necesitate de pe Bulevardul Bălcescu şi pentru modernizarea străzilor Crişuri, Rozmarin, Albinei, Zimbrului, Zefirului, Viitorului şi Vânători. Acest împrumut nu duce la creşterea gradului de îndatorare a localităţii pentru că, în acest an, administraţia locală termină de achitat creditul de 4,125 milioane lei, obţinut de la BRD în anul 2005. Aşadar, gradul de îndatorare se menţine sub 30%, procent maxim permis de lege administraţiilor publice.
„În acest an, Câmpina are o sarcină financiară grea. Dacă societăţile Cast şi Concivic realizează canalizarea, noi trebuie să asfaltăm cea mai mare parte a străzilor pe care se va interveni la canalizare şi care nu au fost asfaltate în ultimii ani. În aceste condiţii, ne trebuie o sursă financiară pentru lucrările de asfaltare şi vom avea nevoie de mulţi bani pentru că sunt lucrări de anvergură”, a explicat primarul Horia Tiseanu de ce este nevoie de acest împrumut. Cu alte cuvinte, se degrevează bugetul local de unele cheltuieli, în aşa fel încât să se poată asigura banii pentru repararea străzilor.
Consiliul Local a aprobat accesarea noului credit bancar cu 17 voturi pentru şi două abţineri (consilierii Gheorghe Tudor şi Mihai Tifigiu).

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *