Administratie publica

Terenul sintetic Petrol, o investiţie de 9 miliarde lei vechi din banii câmpinenilor, dar de care nu se ocupă nimeni

Teren Petrol 1S-a scris şi s-a vorbit mult despre modernizarea cu gazon sintetic a terenului de fotbal din incinta Bazei Sportive Petrol, investiţie de 9 miliarde lei vechi, aprobată de Consiliul Local şi plătită integral de la bugetul Câmpinei. Nu vom insista asupra tuturor aspectelor, multe dintre ele la limita legalităţii, din timpul desfăşurării lucrărilor, mai ales că am scris la momentul respectiv despre asta. Dar ceea ce se întâmplă acum ar trebui să dea serios de gândit. Cui? Cui îi e aminte să se gândească şi la utilizarea judicioasă a unei asemenea investiţii, nu doar cui i-a fost aminte să facă presiuni pentru executarea urgentă a lucrărilor în beneficiul unei anumite firme şi a unor interese fără legătură cu cele ale comunităţii.

Acum, investiţia este finalizată, dar nu s-a făcut nici o recepţie tehnică şi, mai ales, nici o inaugurare oficială. A fost doar o discuţie în plenul Consiliului Local, discuţie care a demonstrat încă o dată că atunci când vrei să „îngropi” un subiect, faci o comisie! Consiliului Local Câmpina şi comisiei care se ocupă, teoretic, de găsirea unei soluţii pentru administrarea terenului de sport, le comunicăm următoarele: în prezent, suprafaţa de joc este complet îngheţată, inutilizabilă, fiind un pericol pentru cei care s-ar încumeta să joace fotbal aici. Mai mult, nu a fost curăţată la momentul oportun (pentru că, în cazul gazonului sintetic există un anumit moment când trebuie intervenit) şi riscă să se degradeze deja.
Antrenorul Mircea Hagianu, cel care se ocupă de administrarea terenului, fără a avea în momentul de faţă un contract încheiat cu administraţia locală sau vreo instituţie publică, spune că „nu avem utilajele necesare pentru a realiza degajarea de zăpadă a suprafeţei de joc, aşa cum ar fi normal. Până la urmă, se poate juca şi aşa…”
Nu, nu se poate juca şi aşa, într-o nesfârşită bătaie de joc. În mod normal, beneficiarul lucrării ar trebui să aibă un contract de mentenanţă cu o firmă specializată, care, printre altele, să se ocupe şi de aducerea utilajelor speciale necesare pentru degajarea zăpezii şi curăţarea gheţii de pe o suprafaţă sintetică. „De când e relativ gata acest teren sintetic nu a venit nici o firmă, nimeni, care să întrebe ceva referitor la îngrijirea terenului. Noi avem grijă de el aşa cum putem”, a mai spus Mircea Hagianu.

Teren Petrol 2

Am încercat să aflăm de la Primăria Câmpina dacă este încheiat un contract de mentenanţă şi cu cine. „Nu am încheiat noi nici un contract de mentenanţă, pentru că terenul este în administrarea Casei Tineretului!” La rândul său, Florin Buda, directorul Casei Tineretului, ne-a precizat „Nu există nici un document prin care terenul sintetic, în forma sa actuală, după efectuarea investiţiei, să fie dat în administrarea Casei Tineretului. Este adevărat că, la un moment dat, în urmă cu aproape 10 ani, ni s-a dat nouă în administrare acel teren, dar în forma în care se afla atunci, aşa cum ni s-au dat şi terenurile de volei şi handbal, cele înlocuite ulterior cu terenuri de tenis, în incinta Bazinului Didactic de Înot. A fost momentul din care noi am considerat că nu mai suntem responsabili pentru administrarea acelei baze sportive. În plus, în momentul de faţă, între Casa Tineretului şi Mircea Hagianu sau clubul său nu există nici un contract de administrare a acelui teren”.

Aşadar, o investiţie de 9 miliarde lei vechi a fost lăsată de izbelişte. Mircea Hagianu se ocupă aşa cum poate de acest teren, dar fără a avea nici o bază legală, iar Câmpina pierde lunar bani buni pe care i-ar putea încasa din închirierea acestui teren sintetic de fotbal. Pentru că ideea acestui articol exact de aici a pornit. Am fost întrebaţi de tineri din municipiu cum pot închiria terenul sintetic pentru a juca fotbal. Şi împreună cu ei am descoperit că… nu au cu cine să vorbească şi nici cui să plătească. Legal, vorbind. După ce am văzut terenul, ne-am dat seama că nu au nici cum să joace. Că ei doreau fotbal, nu hochei.

3 Comments

  1. Ionut says:

    adica daca eu ma duc acum sa joc fotbal acolo cu prietenii nu am cui sa dau bani sa inchiriez terenul? nu pot crede asa ceva! cum sa vrei sa dai bani si sa nu ai cui? apropo, cat costa o ora?

  2. Traian Stamate says:

    Nici acoperirea cu gazon sintetic a unui teren de LigaI nu costa 9 mld lei vechi. Poate ati gresit suma sau informatia primita nu este corecta. Din cate stiu eu acel teren este de antrenament, am fost de mai multe ori in Campina si cunosc in general bazele sportive. Suma este enorma. Ori informatia dvst e gresita ori e furt pe fata.

  3. As says:

    Bani cheltuiti fara o perspectiva de a se recupera investitia.Nu mai discutam de a scoate profit.De vina cine este?Cel care a angajat lucrarea.In speta d-l PRIMAR cu intreaga sa echipa de CONSILIERI.Daca imi amintesc bine,nu cumva d-l Fratila are un cuvant greu de spus in aceasta privinta?Ma refer la consilierul local.S-ar putea sa gresesc;imi cer scuze anticipat.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *