Administratie publica

Un regulament (pentru terenul sintetic Petrol) şi mai multe întrebări

Teren Petrol 1Pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 29 ianuarie, a Consiliului Local Câmpina apare şi un proiect de hotărâre aşteptat de mai multă vreme. Este vorba despre Regulamentul de organizare şi funcţionare a terenului cu gazon sintetic din incinta bazei sportive Petrol, cel finalizat de mai multă vreme şi pentru a cărei modernizare s-au plătit 900.000 lei de la bugetul local. Proiectul de hotărâre este iniţiat de consilierul Daniel Telegescu şi este strâns legat de organigrama pe care primarul Horia Tiseanu va trebui să o propună spre aprobare Consiliului Local. Şi asta pentru că de acest teren se va ocupa Serviciul de administrare baze sportive şi agrement, care urmează să fie înfiinţat în cadrul aparatului de specialitate al primarului.
Regulamentul în sine acoperă aproape toate problemele şi situaţiile care ar putea să apară în organizarea şi funcţionarea terenului cu gazon sintetic, cu unele excepţii pe care le vom menţiona în continuare şi despre care se va vorbi, poate, în şedinţa de joi.
Vă redăm pe scurt principalele prevederi ale acestui regulament, pentru a avea o bază de pornire, iar apoi vom vorbi despre câteva lucruri sesizate de noi după parcurgerea documentului.
– obiectivele funcţionării terenului sintetic sunt organizarea şi desfăşurarea unor activităţi sportive organizate de asociaţiile municipale şi unităţile şcolare;
– în perioadele rămase neacoperite, terenul poate funcţiona pentru deservirea cetăţenilor, instituţiilor publice sau private, conform unui orar prestabilit, precum şi defăşurarea unor competiţii sportive şcolare de interes local, judeţean sau naţional, a cerinţelor ocazionale, sportului de masă;
– disciplinele sportive sunt, în principal, fotbalul şi atletismul;
– program de funcţionare: 8.00 – 22.00 de luni până vineri şi 8.00 – 21.00 sâmbăta şi duminica; (precizare: terenul nu are nocturnă, dar există amplasaţi nişte stâlpi de iluminat public, în apropiere, pentru facilitarea pazei obiectivului)
Teren Petrol 2
Tarife:
– 0 lei pentru elevii câmpineni, la competiţiile organizate de Primărie şi Consiliul Local;
– 0 lei pentru asociaţiile sportive din municipiu, la competiţiile organizate de administraţie locală;
– 0 lei pentru activităţi speciale în interesul comunităţii;
– 50 lei/oră/ziua şi 70 lei/oră seara pentru persoane fizice sau asociaţiile sportive care percep taxe de antrenare sau iniţiere sportivă;
– 300 lei/oră ziua şi 450 lei/oră seara pentru asociaţii sportive altele decât cele care au sediul în municipiul Câmpina.

La capitolul tarife, ar fi câteva lucruri de semnalat. Primul – unde se încadrează un câmpinean care vrea să alerge jumătate de oră sau o oră pe pista de atletism a terenului de sport? Asta, în condiţiile în care în regulament se specifică faptul că persoanele fizice sau juridice au acces numai dacă prezintă o chitanţă prin care să demonstreze achitarea taxei de utilizare. Sau nu putem vorbi despre o astfel de situaţie, pista fiind utilizată doar de către sportivi legitimaţi?
Al doilea lucru – unde se încadrează cluburi sportive precum HM Junior sau CSM Câmpina, care sunt cluburi private, dar ai căror sportivi nu plătesc taxe de antrenare sau iniţiere? Pentru că s-au găsit tot felul de subterfugii pentru a masca banii încasaţi de la copii şi acesta este un lucru cunoscut de multă lume.
A treia întrebare: vestiarele vor putea fi folosite de toate echipele care vin să joace pe terenul sintetic şi care plătesc tarifele aferente sau vor rămâne în continuare sub cheie? Iar cheile la HM Junior şi CSM…

La finalul regulamentului se precizeză că documentul va fi completat cu prevederile regulamentului de exploatare a suprafeţei de joc, aşa cum a fost el întocmit de către constructor. Logic ar fi fost ca şi acest regulament să fie făcut public, să fie ataşat ca anexă la regulamentul privind terenul, să ştie toată lumea care sunt recomandările firmei contructoare. Şi apropo de întreţinere, va încheia sau nu administraţia locală un contract cu o firmă de mentenanţă pentru terenul Petrol? Pentru că gazonul sintetic se întreţine şi se curăţă cu substanţe speciale şi în condiţii speciale.

Să revenim puţin la Serviciul de administrare baze sportive şi agrement, care urmează să fie înfiinţat în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Din proiectul de hotărâre aflăm că acesta va avea un administrator, doi casieri, doi îngrijitori şi trei paznici. Este foarte bine aşa. Problema e alta. Dacă la noul serviciu va fi tranferat personal deja existent, dar încadrat la alte compartimente din Primărie, atunci lucrurile se vor mişca mai repede. Dar dacă va trebui organizat concurs pentru angajarea de personal, cu cele 45 de zile prevăzute de lege şi cu toată birocraţia din sistem, atunci Regulamentul de organizare şi funcţionare a terenului cu gazon sintetic va putea fi pus în aplicare probabil la vară.

2 Comments

  1. Gica says:

    Zicea un deputat ca stie el ca se da unei firme… Vai de capul lui…

  2. dan says:

    Deputatul este disperat. Echipa lui de fotbal folosește acum acest teren de fotbal, gratis. A sechestrat și jumătate din vestiar. Nu îi convine că trebuie să dea bani. Așa că aruncă fumigene.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *