Social

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Casa de Cultură „Geo Bogza” şi Muzeul Hasdeu

Ziua Culturii Nationale15 ianuarie este Ziua Culturii Naţionale. O dată care nu a fost aleasă întâmplător pentru o astfel de sărbătoare, 15 ianuarie 1850 fiind ziua în care s-a născut poetul naţional Mihai Eminescu. La Câmpina, Ziua Culturii Naţionale 2015 va fi marcată prin diverse evenimente organizate la Casa de Cultură „Geo Bogza” şi la Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu”. Mâine, la Casa de Cultură, de la ora 16.00, în cadrul Cenaclului Literar „Geo Bogza”, va avea loc o prezentare a Anului Editorial 2014, mai exact a volumelor lansate în anul care s-a încheiat, în Colecţia „Biblioteca de Câmpina”. Această acţiune este coordonată de directorul Casei de Cultură, Florin Dochia.
Iată volumele lansate în Anul editorial 2014:
1. Diana Trandafir – Anonima, proză scurtă
2. Iulian Moreanu – Neguţătorul de vise, proză scurtă
3. Anastasia Tache – Arbore de gânduri, poezie
4. Maria Nicolai – Femei în leasing, poezie
5. Dan D. Rădulescu – Regrupare posibilă, poezie
6. Ion Şovăială – Al. Tudor-Miu. Biografie şi bibliografie, istorie literară
7. Ars Amandi Poesis – Antologie de tălmăciri româneşti din poezia universală publicate în revista Urmuz 2014 (coord. Florin Dochia)
8. Constantin Trandafir – Pactul conversaţiei. Secvenţe critice. Dialoguri, critică literară
9. Elena-Corina Cernica – Jocul fantasticului în proza lui Mircea Eliade, eseu
10. Florin Dochia – Orb pe mare, poezie
11. Iulian Moreanu – Năvala norilor, roman
12. Gherasim Rusu Togan – Scriitori români şi iubirile lor, istorie literară

Tot sub egida „Zilei Culturii Naţionale”, la Castelul „Julia Hasdeu” au loc prelegeri pornind de la tema „Hasdeu, sursă perpetuă de inspiraţie în arte” şi expoziţii ale artiştilor plastici Ilia Chioibaş, Ioan Ladea şi Nelu Predoi. Manifestările încep mâine la ora 13.00, prelegerile fiind susţinute de directorul Muzeului Hasdeu, dr. Jenica Tabacu – „Gândurile lui Hasdeu la moartea lui Eminescu” şi profesor doctor Oana Merca – „B.P. Hasdeu şi Mihai Eminescu, precursori ai lui Mircea Eliade”. Expoziţiile de la muzeu pot fi vizitate până la 28 ianuarie 2015.

3 Comments

  1. marius says:

    va atrag atentia ca ati omis ceva:ziua Culturii a fost sarbatorita si la cimitir

  2. admin says:

    Da, asa este. La aniversarea lui Eminescu, a fost comemorat Nicolae Grigorescu. La cimitir…

  3. As says:

    D-le Marius,comentez aprecierea dvs.in postura unui cetatean dornic de informare documentata si rapida a ceea ce se petrece in municipiul nostru.Folosirea cuvintelor”va atrag atentia…”m-au determinat sa intervin.Nu considerati ca ati exagerat?In ce calitate vorbiti?Aveti cumva reminiscente profesionale?Oricine dintre noi poate scapa din vedere anumite aspecte foarte importante dealtfel,dar scopul este atins.Dvs.ati facut completarile ce se cuvin.La atat trebuia rezumat,nu de a folosi termenii de mai sus.Personal,am o apreciere deosebita pentru stradania administratorului de a ne tine la curent cu aspectele ce se petrec in jurul nostru.Consider suficient.Daca m-am facut inteles m-as bucura.Dvs.sunteti in masura sa trageti concluzia.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *