Social

Canalizarea de la Comarnic a dat pe dinafară şi a declanşat iureşul la DNA

ComarnicZi extrem de agitată astăzi în Prahova (şi nu numai) din cauza scandalului legat de deturnarea de fonduri europene şi evaziune fiscală într-un dosar în care sunt implicate nume grele din administraţia publică şi din politică: de la Iulian Herţanu – cumnatul premierului Victor Ponta, la Mihail Coman – consilier al directorului HidroPrahova, de la mai mulţi oameni de afaceri până la deputaţii Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Practic, canalizarea din Comarnic a dat pe dinafară şi a generat zeci de percheziţii şi un iureş incredibil la DNA.
Atenţie, canalizare inclusă în acelaşi proiect european care se derulează şi la Câmpina, prin HidroPrahova. Şi poate că astăzi am primit şi răspunsul la o întrebare mai veche: de ce a fost Comarnicul prima localitate din judeţ unde au început lucrările de canalizare? Asta se întâmpla în 2012, iar la Câmpina, de exemplu, ditamai municipiul, lucrările au demarat abia anul trecut.
În articolele anterioare v-am prezentat pe scurt situaţia şi „actorii” principali. Un scandal în toată regula, cu numele premierului Victor Ponta în centru. Nici nu mai contează dacă este sau nu implicat, probabil că nu este. Lovitura primită astăzi, însă, este foarte puternică atât pentru Ponta, cât şi pentru partidul pe care îl conduce. Şi nu putem să nu remarcăm şi altceva – tupeul cu care se fură în România fondurile europene. Anchetatorii suspectează că în acest dosar s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile europene pentru canalizarea de la Comarnic, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei din evaziune fiscală. Contractul a fost semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL – SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL şi SC HidroPrahova SA. Lucrarea de canalizare nu s-a terminat nici astăzi, dar şantierul a fost închis. Nici picior de muncitor nu mai e pe acolo. Au rămas noroaiele şi gropile de pe străzi. Vă sună cunoscut?

1 Comment

  1. constantin andrei says:

    Mare minune, murdaria politica ce dreneaza fondurile europene e trimisa prin canalizare la Puscarie.De fapt intarzierea lucrarilor era gandita strategic pentru a obtine refinantare ,pot dura atata timp cat se pot accesa noi fonduri ,nu conteaza cat sufera populatia si ce sa-r putea face cu banii europeni.E clar, mafia politica controleaza si capuseaza mediul economic de mult timp si devine insuporabil.Sa urmarim daca premiantul Romaniei are tupeul si obraznicia sa-si dea demisia !!!!!!!!!!!!!!Foarte complicat ,cine va mai dori sa faca politica in Romania daca nu mai are acces la bani ?poate niste handicapati ,greu de reformat o banda de hoti mafiota !!!!!!!!! sau VOLUNTARI.Sa speram ca vom trai si vremurile in care mediul politic se departeaza de mediul economic oricum nu va fi prea curand.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *