Politica

Deputatul Virgil Guran ar putea veni în noul PNL. Şi nu numai el…

Virgil-GuranConsiliul Naţional al PNL a adoptat ieri două rezoluţii prin care anunţă că partidul îşi asumă guvernarea şi alcătuirea unei noi majorităţi parlamentare pentru schimbarea Guvernului Ponta. Ce înseamnă asta? Că orice parlamentar, indiferent de partid, este binevenit în PNL pentru formarea unei noi majorităţi. Din informaţiile noastre, PNL a bătut deja palma cu mai mulţi deputaţi şi senatori, inclusiv cu unii din Prahova. Sursele noastre dau ca sigură venirea în PNL a deputaţilor prahoveni Paul Dumbrăvanu şi Alexandri Nicolae (de la PLR), a deputatului independent Dragoş Gunia (fost PMP) şi a senatorului Andrei Volosevici (de la PMP), iar pe lista celor cu care PNL negociază se află şi deputatul câmpinean Virgil Guran (PLR). 

Aceleaşi surse spun că în mod cert mulţi parlamentari ai PLR vor veni în noul PNL pentru că sunt nemulţumiţi de faptul că acest partid, practic, nu există; că Tăriceanu îşi urmăreşte doar propriile interese; că treaba nu a ieşit aşa cum sperau ei în momentul în care au ales să plece la PLR; că aliaţii din PSD îi ignoră complet etc. În aceste condiţii, dar şi în perspectiva alegerilor de anul viitor, este normal că mulţi deputaţi şi senatori optează pentru partidul aflat pe val, respectiv noul PNL. Iar PNL are nevoie de votul lor pentru a da jos Guvernul Ponta şi a prelua guvernarea.
Pe plan local, venirea lui Virgil Guran ar zdruncina noul PNL (adică vechiul PNL+PDL).
Prin statut, parlamentarii sunt şi şefi de colegiu, deci din start Guran ar da la o parte nişte oameni care îşi făcuseră planuri solide pentru 2016. În plus, parlamentarii primesc automat funcţii în Comitetul Executiv Judeţean, o nouă structură de conducere aprobată la Consiliul Naţional de ieri. Dacă vine în noul PNL, Virgil Guran va fi coleg cu… pedeliştii lui Horia Tiseanu, deci cu foştii lui adversari din 2012, de la alegerile locale şi apoi parlamentare. Nici nu vrem să ne gândim la reacţiile acestora când vor afla că ar putea deveni colegi cu deputatul Guran.
Speculaţii se pot face multe. Vom reveni asupra acestui subiect în momentul în care informaţia legată de venirea lui Virgil Guran în noul PNL se va confirma.
Vă reamintim că deputatul câmpinean Virgil Guran a plecat din Partidul Naţional Liberal, după un întreg scandal, pentru a i se alătura fostului premier Călin Popescu Tăriceanu la noua formaţiune politică pe care acesta a creat-o – Partidul Liberal Reformator.

11 Comments

 1. Laur says:

  Urata politica asta! Ieri se scuipau, azi se pupa. Maine? Si pana la urma ar fi treaba lor, dar tot circul asta e pe si pentru banii nostri!

 2. Petre says:

  Johannis, îmi vreau votul înapoi. Eu nu asta am votat in toamnă. Sunt dezamăgit.

 3. reformistul says:

  treaba mare bine facuta altfel se impraistie prin tot guvernul

 4. Dan says:

  :)))))))))))))))) e tot ce pot spune!

 5. Nicu says:

  Poate sa revina dar pentru Guran cariera politica s-a terminat,in mod sigur nu va mai fi pe sigur nu va mai fi pe lista PNL in 2016.Este lipsit de caracter….

 6. BRUNETUL says:

  CE SĂ FACĂ GURAN INTR-UN PNL,PLIN DE … PDL-iste, CARE AU DISTRUS ȚARA ASTA? NU VEDETI CE CONSILIERI AU CEI DE LA PNL SI PDL?RUSINE,RUSINE ,RUSINE! ORICUM,NICI PE EL NU O SA-L MAI VOTEZE NIMENI DACĂ SE PLIMBĂ DIN PARTID IN PARTID!

 7. nicu says:

  Hai să recapitulăm:
  Guran l-a turnat pe Tiseanu la DNA si DLAF. Tiseanu se va alege cu cazier si interzicere drepturi.
  Guran a plecat la PLR si a primit 100.000 euro pentru asta. Si-a luat BMW x6.
  Guran a stat liniștit la prezidențiale. Tiseanu a muncit.
  Acum Guran se întoarce în PNL, va avea funcție mare iar Tisi se duce acasă.
  Tare, nu?!

 8. mihai says:

  Nu este normal pentru susținătorii PNL.

 9. VASILE says:

  Daca vine Guran la PNL CAMPINA pleaca toata organizatia.
  Doar intoxicari…

 10. As says:

  Oscilatiile rapide intre un partid sau altul semnifica inconsecventa in principii sau de ce nu interese personale.As fi interesat ce argumente ar putea aduce d-l deputat in favoarea sa in cazul posibilei treceri la PNL,exceptand faptul ca nici pana in prezent PLR nu exista,practic ca partid.

 11. dan says:

  ohoho. Asta da … politică. Cred că PDL-iștii se bucură enorm. Mulți dintre ai au avut sau au de suferit din cauza lui Guran. Reclamații, dosare, plângeri, controale, etc.
  Sunt și mulți PNL-iști vechi, care abia așteaptă să fie iar umiliți de Guran.
  Să ne țineți la curent.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *