Social

Descinderi ale procurorilor DNA la foştii colaboratori ai Elenei Udrea de la MDRT. Printre persoanele vizate – câmpineanul Ştefan Lungu

DNAProcurorii din cadrul DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de corupţie şi asimilate celor de corupție, în cadrul unor proceduri de achiziţie prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene. În această dimineaţă au fost efectuate percheziții în 18 de locaţii (sedii ale unor societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane fizice) situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova (la Câmpina şi Buşteni), Ilfov, Hunedoara şi Gorj, după cum se precizează într-un comunicat remis de Direcţia Naţională Anticorupţie.
La aceste descinderi, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
Concret, este vorba despre persoane suspectate de corupţie în dosarul „Gala Bute”. Potrivit unor surse judiciare, procurorii vor audia opt persoane, printre care se numără fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului – Gheorghe Nastasia (care este din Buşteni) şi fostul consilier pe probleme de imagine al Elenei Udrea – câmpineanul Ştefan Lungu. De altfel, mascaţii au descins astăzi inclusiv la locuinţa din Câmpina a părinţilor lui Ştefan Lungu, de pe Aleea Margaretei, unde figura înregistrată o firmă a cărei activitate ar avea legătură cu dosarul în cauză.

De asemenea, DNA a cerut aviz Parlamentului pentru începerea urmăririi penale împotriva deputatului Elena Udrea (fost ministrul al Turismului) şi senatorului Ion Ariton (fost ministru al Economiei) în dosarul „Gala Bute” în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie. Vă reamintim că, la data de 24 iunie 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a atribuit un contract în valoare de 10.175.168,44 lei, prin care societatea Europlus Computers SRL trebuia să presteze servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfășurate cu ocazia organizării Galei Internaționale de Box profesionist de către Federația Română de Box. Metoda de atribuire a contractului a fost negocierea fără publicarea unui anunț de participare, iar suma urma să fie rambursată din fonduri europene.

 

 

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *