Administratie publica

Exclusiv. Modernizarea Căii Dacia, o investiţie cu fonduri europene, dar şi cu foarte multe nereguli (III)

Lucrari Calea DaciaÎn primele două episoade ale serialului nostru am scris despre neregulile constatate de Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) şi Serviciului de Constatare şi Stabilire Nereguli – POR la achiziţia publică pentru modernizarea Căii Dacia şi la schimbarea soluţiei tehnice a proiectului acestei investiţii derulate cu fonduri europene. Astăzi vă oferim o surpriză şi asta pentru că apariţia în Procesul verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţelor bugetare a informaţiei care urmează chiar a surprins pe multă lume. În timp ce verificau tot felul de documente, membrii echipei DLAF au descoperit un contract de prestări servicii încheiat între Cast Băneşti şi Careko Services SRL, societate care aparţine lui Teodor Tiseanu, fiul primarului Câmpinei. 

După cum reiese din Procesul verbal menţionat, în perioada septembrie 2009-septembrie 2010, Careko Services a prestat pentru Cast servicii în sumă de 83.935 lei, fără TVA. Mai exact, Careko i-a spălat maşinile firmei Cast pe când aceasta executa lucrările la pasajul suprateran de la ieşirea din Câmpina. Din suma totală datorată societăţii Careko, Cast a achitat 58.837,76 lei (cu TVA), iar pentru diferenţa de 25.097,24 lei (cu TVA), care a fost facturată de Careko, reprezentanţii Cast nu au prezentat documente justificative.
O relaţie comercială între două firme private, am putea spune. Şi o coincidenţă că firma fiului primarului a spălat maşinile societăţii care executa o lucrare pentru Primăria Câmpina, lucrare plătită din fonduri europene, fonduri de la bugetul de stat şi fonduri de la bugetul local (cofinanţarea de 2%). Aşa am putea crede, că a fost o coincidenţă. Asta, pentru cine mai crede în astfel de coincidenţe. De bine, de rău, Careko a încasat peste jumătate de miliard de lei vechi dintr-un foc.
Facsimil
După cum au specificat inspectorii DLAF în Nota de control, din verificări nu a rezultat implicarea Careko în derularea proiectului cu fonduri europene şi nici că banii încasaţi ar proveni din sumele plătite societăţii Cast de către Primărie. Cum DLAF nu verifică decât modul în care sunt folosiţi banii europeni, Nota de control a fost transmisă unei instituţii care are competenţe în acest caz, adică DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, în vederea efectuării cercetărilor penale.

Probabil că publicarea acestei informaţii va supăra unele persoane, în special pe primarul Horia Tiseanu, care chiar a atras atenţia angajaţilor Primăriei care au avut acces la acest document să aibă grijă să nu cumva să apară ceva în presă. Înţelegem situaţia şi supărarea primarului. Totuşi, de ce am fi noi vinovaţi că scriem despre un fapt adevărat? Nu cumva vina o poartă cel care şi-a băgat copilul în aşa ceva, ştiind bine că la Calea Dacia sunt multe probleme şi la un moment dat ar putea veni nişte echipe de control? După umila noastră părere, supărarea primarului ar trebui să aibă altă direcţie…

 

Citiţi şi: http://www.campinaph.ro/2015/02/exclusiv-modernizarea-caii-dacia-o-investitie-cu-fonduri-europene-dar-si-cu-foarte-multe-nereguli-i.html

http://www.campinaph.ro/2015/02/exclusiv-modernizarea-caii-dacia-o-investitie-cu-fonduri-europene-dar-si-cu-foarte-multe-nereguli-ii.html

77 Comments

 1. constantin andrei says:

  Este un
  Este un „ACT DE NORMALITATE DEMOCRATICA „cum spun cei care fura si tin tara pe jar de 25 de ani cu scuza ca se duce o precampanie lunga,dura si murdara pt putere in defavoarea locuitorilor.Zilnic apar stiri despre fraudarea fondurilor europene ,deci si aici e in linie cu ceilalti hoti.Murdaria lor din campania din 2012 nu trebuie sa capuseze viata locuitorilor ,ei stiu foarte bine ce probleme au.Problema ca pt viitor e greu sa gasesti oameni cinstiti .Dorim in continuare noi informatii despre etapa in care se gasesc dosarele ,tara s-a saturat de HOTI,singura institutie ce functioneaza in plin e DNA-UL din pacate.

 2. Trandafir says:

  Am citit cu atentie toate comentariile. Extrem de interesante. In ciuda tonului mai dur al unora dintre ele, este normal ca oamenii sa reactioneze asa. Vreau sa ma opresc asupra unor remarci ale primarului Tiseanu. Va ameninta ca va prezenta motivele pentru care ati pornit acest serial (nu cruciada, ca aia era impotriva altcuiva de care Tiseanu e foarte departe). Pe mine unu nu ma intereseaza asa ceva. E doar o incercare disperata a lui de a muta discutia. Asta este adevarata manipulare! Pe mine ma intereseaza sa raspunda Tiseanu pentru FAPTELE prezentate de voi cu ACTE! Sper sa aveti taria de a continua, in ciuda amenintarilor primarului si in ciuda lucrurilor murdare pe care le va arunca despre voi! Pe toate canalele pe care le controleaza!

 3. horia says:

  Foarte slab raspunsul primarului.L_am avertizat de mult ca are dosar la DNA,era mai bine sa asculte si sa stea mai in banca lui.Trebuie sa inteleaga ca in Campina nu sunt atat de multi prosti incat sa ii admita orice.Pe mine m-a enervat initial faptul ca pe banii pe care ii platesc si eu la bugetul local,avea nesimtirea sa isi plimbe … cu masina primariei.Trebuie sa inteleaga,o data pt totdeauna ca el nu este seful orasului.Si inca ceva…nu de la el a pornit mizeria asta,dar el va plati pt toate.Elegant ar fi sa isi dea demisia pt ca…tic-tac

 4. horia says:

  Si inca ceva…dati-va numele…asa e elegant si corect.Doar nu a ajuns sa fie cuiva frica de Tiseanu.Nici lui nu i-a fost frica sa faca ceea ce a facut.

 5. dasda says:

  am facut eu un calcul de cat trebuie sa speli.

  20 000 EUR + TVA inseamna 24 800 EUR adica 109120 lei.
  Sa zicem ca spala basculante, si presupunem ca te csta 100 lei.
  Sa mai zicem ca dureaza o ora sa speli masina.

  Pana aici presupunem ca totul este de buna credinta. Sa facem calculul deci.

  1109120 / 100 = 1091 spalari
  daca fiecare spalare dureaza o ora

  inseamna ca au fost consumate 1091 ore de munca.

  1091 / 8 ore de munca pe zi = 137 de zile non stop fara pauza fara intazieri

  Cum era aia ? Mai taie din ele da-le dracu!

 6. andrei says:

  este un caz flagrant de SPAGA, mascata sub forma unor contracte fictive! DNA-ul e pe ei!!!

 7. Aurora says:

  Dar omul asta chiar nu mai are nici o limita? Vamuieste toate contractele care trec prin primarie, toate lumea stie tot ce face, banii din declaratia lui de avere au disparut. Isi pregateste terenul pentru o viitoare condamnare care sa nu aiba ce sa-i confiste? Pune totul la ciorap?
  Si am si eu o problema: cu ce a gresit orasul asta sa aiba parte de un asemenea primar?!

 8. VL says:

  @horia – cum sa ne dam numele. eu lucrez in primaria campina. stiti dvs cum se comporta cu salariatii primariei si ce panarama face cand e nervos? iar de o vreme incoace tot cu capsa pusa e mereu. iar de cand au aparut aceste dezvaluiri, vede numai conspiratii peste tot. ne este frica sa mai intram in biroul viceprimarului, pentru ca secretara ii da lui a doua zi dimineata pe o hartie toti cei care au intra in biroul vicelui. e mai rau decat pe vremea lui ceausescu!

 9. hau-hau says:

  Ca Tiseanu nu mai e de mult omul cu care sa poti discuta civilizat, se stie. Dar in Campina sau in Prahova asta, chiar nu se gaseste nimeni care sa il poata tempera?!

 10. nusemaipoate says:

  Culmea nesimtirii! A ajuns Tiseanu sa vorbeasca despre lacomie si aroganta! El, care negociaza in interes personal orice contract pe bani publici si care a devenit atat de arogant ca se plimba ziua in amiaza mare, pe strada sau in magazine, cu …! Cat tupeu! Cata nesimtire! Dar demisie o fi auzit? Sau nu stie ce e aia!

 11. Dorel says:

  @dasda – am incercat si eu un calcul si rezulta ca ar fi fost ocupat mai bine de 9 luni dintr-un an, nonstop, numai cu acest contract. Cine crede asa ceva?

  D-aia e si atat de disperat si a iesit pe site-ul sau (phalert e site-ul familiei Tiseanu) sa arunce cu noroi in voi, cei de la campinaph, care ati avut curajul de a face publice aceste dovezi. Daca pana acum, Tiseanu dormea linistit, ar trebui sa inceapa sa aiba emotii. Nu se stie cand e trezit la 6 dimineata de mascati! Si apoi nu-l vom mai vedea luuuuunga vreme!

 12. Tache says:

  Incep sa cred ca intr-adevar sunteti impartiali si tic-tac scormoniti adanc in bucata de cascaval din care savureaza unii prin oraselul nostru:Tiseanu Sr,Jr -prietenul interlopilor care e mare patron de spalatorie,care face si desface si isi ia bataie in discoteca(club)de la orice taran.Nu inteleg cum daca ii place primarului la Voila nu se interneaza acolo la veverite…incepe sa o ia pe urmele lui Guran…dar deh daca au gasit campineni milostivi care sa ii cocoate primari,deputati si dupa alegeri sa uite sa iti asfalteze strada.Singurul lucru bun in mandatul lui Tiseanu…borduri.In rest vorba multa de unde si denumirea PlicTiseanu.Pana vine Dna la Campina infloresc ghioceii.Si sa mai cautati si pe altii din top 300:stiti voi cine.Cine imparte si cui terenuri ,etc din banii nostrii din taxe

 13. Patrick says:

  Am incercat sa postez un comentariu la materialul din PHalert, dar nu a fost acceptat, asa ca ma simt dator sa il scriu aici, cu speranta ca voi veti accepta publicarea lui.
  Tiseanu uzeaza de o metoda specifica de manipulare, probabil cea mai simpla. Muta subiectul discutiei in alta parte, in cazul de fata, pe voi, cei de la campinaph. Nu stiu care e adevarul, nici nu ma prea intereseaza pe acest subiect, dara steptam la Tiseanu sa raspunda la acuzele extrem de grave din raportul DLAF. Ca nu o face, inseamna ca nu are ce spune = VINOVAT!

 14. ORCA says:

  Am fost curios sa vad ce inseamna fiecare articol invocat in concluziile trimise la DNA. Poate asa afla si Tiseanu ce-l asteapta. Si am sa le prezint pe rand.
  art. 18(1), alin. 1 si 3, Legea 78/2000:
  (1) Folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
  (3) Daca faptele prevazute la alin. (1) si (2) au produs consecinte deosebit de grave, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
  Deci, minim 3 ani inchisoare!

 15. ORCA says:

  Art. 13(2), Legea 78/2000
  Infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si infractiunea de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani.
  Deci, minimum 3 ani inchisoare!

 16. ORCA says:

  Art. 48, alin. 1, Cod Penal
  Complicele
  (1) Complice este persoana care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala.
  (2) Este de asemenea complice persoana care promite, inainte sau in timpul savarsirii faptei, ca va tainui bunurile provenite din aceasta sau ca va favoriza pe faptuitor, chiar daca dupa savarsirea faptei promisiunea nu este indeplinita.

 17. ORCA says:

  Art. 32, alin. 1, Cod Penal
  Tentativa
  (1) Tentativa consta in punerea in executare a intentiei de a savarsi infractiunea, executare care a fost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.

 18. ORCA says:

  Art. 297, alin. 1 Cod Penal
  (1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.
  Deci, minimum 2 ani inchisoare!

 19. ORCA says:

  Art. 298 Cod Penal
  Neglijenta in serviciu
  Incalcarea din culpa de catre un functionar public a unei indatoriri de serviciu, prin neindeplinirea acesteia sau prin indeplinirea ei defectuoasa, daca prin aceasta se cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.
  Deci, minimum 3 luni inchisoare sau amenda!

 20. ORCA says:

  Art. 321, alin. 1 Cod Penal
  Falsul intelectual
  (1) Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia, de catre un functionar public aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.
  Deci, minimum 1 an inchisoare!

 21. ORCA says:

  Art. 322, alin. 1 Cod Penal
  Falsul in inscrisuri sub semnatura privata
  (1) Falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul dintre modurile prevazute in art. 320 sau art. 321, daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
  Deci, minimum 6 luni inchisoare sau amenda!

 22. ORCA says:

  In concluzie, din cate stiu eu, cum inspectorii pe fonduri europene nu prea dau gres, iar DNA va confirma toate aceste elemente (ba eu cred ca se vor mai gasi si altele), pedeapsa minima pentru primarul Horia Tiseanu este de 3 ani inchisoare! Cum Tiseanu va implini anul acesta doar 58 de ani, probabil ca va face minimum 1 an – 1 an si jumatate, perioada in care ii va putea transmite invataturile politice fiului sau doar la… vorbitor!

 23. Toma says:

  Tiseanu jr are aspiratii in politica, am inteles. Va dati seama in ce fel este asiguratul viitorul clasei politice, cel putin la nivel local si la partidul lu tac-su! Dar sper ca atunci cand Tiseanu nu va mai fi primar (cat mai curand) sa nu mai inseamne nimic nici junioru.

 24. Titi Blanaru says:

  Sa presupunem prin absurd ca nu este nimic ilegal, dar cum dracu toate firmele care au contracte cu primaria lui Tiseanu isi spala masinile la spalatoria familiei Tiseanu!!! Adica, Tiseanu Horia si Teo ne cam iau de prosti. Si nu suntem chiar toti! Sper sa se convinga la votul viitor, daca va mai putea candida!

 25. Georgiana says:

  De ce politicienii isi baga copiii in asemenea lucruri? Eu chiar nu pot intelege asemenea lucruri. Avem atataea exemple difuzate la stiri TV in aceste zile si exemple mai vechi de la noi din judet cu fam Cosma cap de afis. E posibil sa aiba atat curaj pentru ca le-a mers multa vreme fara sa pateasca ceva dar pe parintii acestor copii eu nu-i inteleg. Nu as risca niciodata sa fac asa ceva.

 26. ionel says:

  75 COMENTARII TO “EXCLUSIV. MODERNIZAREA CĂII DACIA, O INVESTIŢIE CU FONDURI EUROPENE, DAR ŞI CU FOARTE MULTE NEREGULI (III)”
  sunt doar 25 comentarii restu?

 27. admin says:

  Vedeti ca sunt mai multe pagini cu comentarii.Chiar la finalul articolului, sub „EXCLUSIV. MODERNIZAREA CĂII DACIA, O INVESTIŢIE CU FONDURI EUROPENE, DAR ŞI CU FOARTE MULTE NEREGULI (III)”, scrie „Comentarii mai vechi”. Dati click acolo si le gasiti pe toate, nu le-a sters nimeni.

Comments 2 Prev

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *