Social

Herţanu rămâne în arest preventiv, Coman se află sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, ieri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Hotărârea a fost luată în dosarul privind deturnarea fondurilor europene pentru lucrarea de canalizare de la Comarnic. Înalta Curte a admis cererea procurorilor DNA şi în privinţa omului de afaceri Vladimir Ciorbă, dispunând menţinerea arestării preventive pentru 30 de zile. În schimb, Mihail Marian Coman, consilierul directorului de la HidroPrahova, va fi cercetat sub control judiciar. Cel de-al patrulea inculpat, Liviu Munteanu, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL din aprilie 2014, a colaborat cu anchetatorii, recunoscând faptele de care este acuzat, astfel că procurorii nu au mai cerut arestarea sa.
Vă reamintim că în acest dosar este vorba despre deturnarea de fonduri europene de la lucrările de canalizare din Comarnic şi despre evaziune fiscală, prejudiciul total depăşind 10 milioane de lei. În aceeași cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală și s-a dispus măsura controlului judiciar față preşedintele CJ Prahova – Mircea Cosma şi deputaţii prahoveni Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă, pentru sprijinirea grupului infracţional.
Astăzi, la DNA Ploieşti a fost citat în calitate de martor şi directorul general al societăţii HidroPrahova, Dumitru Pantea.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *