Administratie publica

„L-am avertizat pe domnul primar Tiseanu că s-ar putea să pierdem finanţarea pentru modernizarea Căii Dacia!”

Gabi Barbu 2Am scris zilele trecute despre memoriul pe care Gabi Barbu, coordonatorul Compartimentului de programe de finanţare, relaţii internaţionale şi protocol din cadrul Primăriei Câmpina, l-a înaintat presei şi consilierilor locali, la ultima şedinţă a CL Câmpina. Este vorba despre acel document prin care unul dintre cei mai buni oameni din Primărie vorbeşte despre relaţia foarte tensionată cu primarul Horia Tiseanu şi despre cum s-au pierdut cele 4 milioane de euro pentru modernizarea Liceului Energetic. Am promis că revenim cu celălalt subiect, mult mai grav, menţionat de Gabi Barbu – problemele de la Calea Dacia. Un subiect foarte delicat pentru administraţia locală.
Gabi Barbu vorbeşte despre activitatea compartimentului său, aprecierea şi susţinerea morală de care s-a bucurat o vreme în Primăria Câmpina, iar apoi face unele afirmaţii incredibile:
„Situaţia s-a schimbat radical atunci când am primit solicitări de informaţii de la DLAF (Departamentul de Luptă Antifraudă) pe baza unei sesizări de încălcare a legalităţii în cadrul proiectului cu fonduri europene Modernizarea Căii Dacia. La toate audierile care au avut loc, toţi cei implicaţi în proiect am fost obligaţi de domnul primar să mergem însoţiţi de doamna avocat Teodorescu, pe motiv că trebuie să avem o abordare unitară, să nu ne apucăm să declarăm ceva de capul nostru şi că dumnealui trebuie să cunoască tot ce am declarat acolo. Atunci când i-am replicat că eu nu pot să spun la DLAF decât ceea ce ştiu despre cum au decurs lucrurile în cadrul proiectului şi că oricum doamna Teodorescu nu ne poate ajuta, mi-a replicat că nimeni din Primărie nu pleacă la DLAF fără să fie însoţit!”.

„Înainte de fiecare audiere, domnul primar mi-a atras atenţia că trebuie să avem grijă ce declarăm, că fără sprijinul unor factori politici nu câştigam acest proiect şi că aşa e în politică, trebuie să mai faci şi ceea ce nu-ţi convine! Eu sunt funcţionar public, nu fac şi nu am făcut politică şi, din câte cunosc eu, proiectul cu Calea Dacia a fost câştigat deoarece chiar era foarte necesar nu doar pentru Câmpina, ci şi pentru totţi cei care tranzitează zona şi nu pentru că a făcut cineva lobby pentru el”:

„Cu mare generozitate, domnul primar mi-a oferit ajutorul şi sprijin financiar în angajarea unui avocat care să ne reprezinte pe amândoi în eventualitatea că dosarul va ajunge la DNA. Am refuzat acest ajutor şi i-am spus că nu am experienţă şi nu cunosc regulile foarte bine, dar mie mi se pare că nu avem aceeaşi motivaţie pentru faptele noastre: eu am executat ordine, împotriva voinţei mele, chiar dacă l-am avertizat de nenumărate ori că modul în care s-a schimbat soluţia de construire la pasajul Calea Dacia nu este corectă, că există riscul ca finanţarea să fie retrasă pentru întregul proiect, dar dânsul a dat dispoziţie să se întocmească documentaţia aşa cum s-a întocmit”.

„Domnul primar mi-a cerut să semnez o împuternicire pentru reprezentare la DLAF, iar atunci când am refuzat m-a ameninţat din nou – Eu nu plec singur şi să nu te gândeşti că voi veţi scăpa!”

Acestea sunt afirmaţiile făcute de Gabi Barbu în memoriul menţionat. Calea Dacia este, într-adevăr un subiect sensibil pentru că pe parcurul investiţiei s-au făcut o serie de ilegalităţi menţionate şi în Nota de control a Departamentului de Luptă Antifraudă, dar şi în Procesul verbal de constatare a neregulilor de către Serviciul de Constatare şi Stabilire Nereguli – POR, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale. Cele două organisme şi-au încheiat verificările şi au trimis dosarul la DNA. Dacă citiţi concluziile rapoartelor menţionate, aproape că n-o să vă vină să credeţi câte ilegalităţi au fost descoperite, ba veţi mai avea şi nişte surprize privind favorizarea unor firme locale. Vom reveni

8 Comments

 1. Elena says:

  se strange cercul? incep sa dispara coronitele de premianti de pe capul unora ?

 2. Andre van Veen says:

  Good luck Gabi, I hope you will not get any blame in this.
  I am glad the DNA is doing something about this „corruption”.
  I hope this not only for Campina, but for the whole of Romania, that the DNA will do its work correctly and with precision.

 3. marius says:

  Femeia asta cred ca este …!indiferent care ar fi fost motivatiile primarului,sugestia de a merge insotita de un avocat a fost corecta mai ales ca ea recunoaste ca nu are cunostinte juridice,refuzi avocatul daca ai de gand sa declari vrute si nevrute cu scopul de a infunda pe altii si mai ales daca ai „indicatii”pretioase in acest sens;dupa parerea mea ea este de fapt autoarea denunturilor mai mult sau mai putin adevarate,le-a facut la cererea cuiva,in schimbul unor promisiuni de protectie si eventual de ‘avansare”;nu are nici o calificare in domeniul in care lucreaza decat cea data de nenumaratele deplasari in strainatate facute pe bani din bugetul orasului;atunci cand lucrurile au mers bine si-a arogat toate meritele,cand iese prost, vina o poarta altii.Este o impostoare care a incasat ani de zile salariu de merit(majorat cu 75%), a venit la serviciu cand a vrut,la ce ora a vrut, a plecat cand a vrut, nimeni nu a intrebat-o de sanatate,a sfidat pe toata lumea ,iar acum cand ar urma sa aiba si ea un sef,este revoltata.Trebuia concediata demult,motive sunt multe si evidente.De altfel in Primarie mai sunt multi ca ea ,care se considera ‘dumnezei”,poate domnul Tiseanu invata ceva din experienta asta si face putina curatenie.

 4. admin says:

  Toate cele mentionate de dvs. aici le-am mai auzit de la persoane din anturajul domnului primar si sa stiti ca am verificat cea mai mare mare din aceste afirmatii. De aceea, ca persoane care chiar cunoastem adevarul din spatele proiectului Calea Dacia si ca persoane care au verificat unele dintre lucrurile mentionate de dvs. va aducem la cunostinta:
  – autorul denunturilor este cunoscut, inclusiv domnul primar il stie foarte bine, este om politic, in prezent parlamentar
  – Gabi Barbu a facut 3 deplasari in strainatate si toate trei in Macedonia, la Kumanovo
  – Gabi Barbu nu are functie de conducere (sef serviciu, sef compartiment) pentru a primi acel spor de conducere de 75%; se poate verifica usor, daca vreti sa o faceti; este „coordonator”, care nu este o functie de conducere
  – suntem de acord cu dvs., in Primaria Campina trebuie facuta curatenie, dar ar trebui sa se inceapa cu cei angajati pe criterii politice, in ultimii opt ani
  Poate parem partinitori, dar Gabi Barbu nu este un om despre care sa scrieti asa cum ati scris mai sus. Este „fraiera” aia pe care o gaseati muncind pana seara tarziu in Primarie, fara sa ia vreun ban pentru orele suplimentare. Nu, de sanatate nu a intrebat-o nimeni, asta e adevarat, pentru ca nici nu-i pasa cuiva. Toate proiectele cu fonduri europene ale Campinei i se datoreaza, ea le-a facut si a muncit mult pentru fiecare. Haideti sa nu aruncam cu noroi, mai ales ca stiti foarte bine cum stau lucrurile.

 5. Viorel I. says:

  De acord cu marius. Nu se poate sa pierzi o suma asa de mare si sa nu platesti. Plus, ce e asta, gresesti si dai repede vina pe sef, cazul de fata primarul…cine greseste sa plateasca!

 6. marius says:

  stimata doamna,sunteti mai mult decat „partinitoare”si neinformata,aceasta doamna a fost de-alungul timpului cel putin odata pe an in deplasari externe;a incasat 75%in plus la salariu lunar, pentru ca lucra la acest compartiment care se ocupa cu accesarea de fonduri europene ;este adevarat ca muncea peste orele de program dar asta pentru ca venea la serviciu cand colegii ei se pregateau de plecare;toate proiectele care au obtinut sau nu finantare au fost facute de firme de consultanta angajate de Primarie,acest compartiment in colaborare cu celelalte din primarie a urmarit implementarea lor.Si ce vreti sa spuneti ca daca „o gaina face un ou de aur „ulterior poate sa se pensioneze, nu poate fi trasa la raspundere daca greseste?sa stiti ca la firmele private ,dupa o perioada de 5-7 ani in aceeasi functie oamenii sunt fie concediati fie mutate pe alte posture tocmai pentru ca unora „li se urca la cap”ca sunt foarte buni sau intervine rutina si fac greseli.Indiferent de situatie doamna respectiva dovedeste lipsa de caracter si de profesionalism

 7. gigi says:

  Am impresia ca aceasta doamna , a facut acest gest la nervi iar acum regreta. Sunt o persoana din exterior care a citit cele relatate de doamna Barbu si comunicatul primarului , si constat ca doamna nu a facut altceva decat sa se autodenunte .Eu cred ca , comisia care va ancheta acest caz va fi impartiala si profesionista iar sanctiunea vinovatului pe masura , pana la destituirea din functie si imputarea acestei sume .Dupa cele relatate mai sus de ceilalti cititori , doamna Barbu a beneficiat de unele bonificatii din partea institutiei , ceea ce un tanar foarte bine pregatit ar face ceea ce face doamna Barbu fara alte privilegii , numai sa aiba un loc de munca . Pana la urma doamna Barbu va spune de cine a fost invatata sa faca acest gest , dar eu ca si ceilalti cititori , cred ca a gresit, pentru ca din cele citite este singura vinovata.

 8. Mugurel says:

  marius si gigi sunteti avo-cateii lui Tiseanu ? Rusinicaaaa !

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *