Administratie publica

Mircea Cosma, suspendat 60 de zile din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova

Mircea CosmaÎn articolele anterioare v-am prezentat informaţiile furnizate de DNA şi alte surse despre dosarul privind deturnarea de fonduri europene de la lucrările de canalizare din Comarnic, dosar în care este implicat şi cumnatul premierului Victor Ponta. Revenim acum cu un nou comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din care aflăm implicarea în această poveste urâtă a preşedintelui CJ Prahova – Mircea Cosma şi a deputatului – Vlad Cosma, aduşi astăzi cu mandat la DNA Ploieşti. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, față de următorii:
COSMA MIRCEA, președinte al Consiliului Județean Prahova și președinte al Organizației Județene Prahova a unui partid, iar ulterior vicepreședinte al acelui partid, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– sprijinirea unui grup infracțional organizat,
– folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.
COSMA VLAD ALEXANDRU, deputat, (fiul primului menționat), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de:
– sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul COSMA MIRCEA trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.
În plus, inculpații COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de alte persoane nominalizate și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.
Inculpaților COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU li se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”.

1 Comment

  1. constantin andrei says:

    Trebuie ajutat sa ajunga cat mai repede in locul „acela” unde poate scrie si recita poezii comuniste in liniste, despre cultul personalitatii de genul Coreea de Nord adresat iubitului si marelui sau sef de partid.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *