Eveniment

Oaspeţi de seamă la Castelul Hasdeu – Angela Filote, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România

Vizita Castel 1În această seară, Castelul „Julia Hasdeu” din Câmpina a primit vizita unei delegaţii a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, delegaţie din care a făcut parte, bineînţeles, şi Angela Filote, şefa Reprezentanţei CE. Nu a fost o vizită oficială, ci una mai degrabă de suflet, să-i spunem aşa. În programul Angelei Filote figurau, astăzi, vizite de lucru în judeţele Braşov şi Prahova şi s-a profitat de această ocazie pentru un scurt popas la Câmpina, la Castelul Hasdeu. „Da, este cu adevărat impresionant! Mi-a plăcut foarte mult şi aştept cu interes să văd Castelul transformat aşa cum era odinioară, la începuturile sale. Pentru că, din câte am înţeles, există un proiect foarte frumos de restaurare a acestui obiectiv şi aşteptăm cu interes să-l vedem pus în practică”, ne-a declarat Angela Filote, la finalul vizitei sale la Castel, după ce a scris în Cartea de Onoare. Vizita Castel 3 Vizita Castel 4

„Vă daţi seama că este o bucurie pentru noi să primim astfel de oaspeţi deosebiţi mai ales de la Comisia Europeană şi mai ales acum, când încercăm să obţinem fonduri europene pentru un proiect extrem de frumos şi complex de restaurare a patrimoniului, de reorganizare a expoziţiei permanente, totul completat cu elemente de scenografie, astfel încât experienţa vizitatorilor noştri să fie de neuitat. Proiectul nostru include multe investiţii, multe lucruri frumoase şi sperăm din tot sufletul să reuşim să obţinem fondurile europene necesare”, a afirmat directorul Muzeului Memorial „B.P. Hasdeu”, Jenica Tabacu.

Revenind la oaspetele de astăzi, menţionăm că Angela Filote şi-a începul activitatea la Comisia Europeană în anul 1993, a fost multă vreme singurul purtător de cuvânt român din cadrul CE, a lucrat la Bruxelles (Belgia), în Turcia şi chiar în Egipt, ca şef-adjunct al Delegaţiei UE, iar din decembrie 2013 este şeful Reprezentanţei în România a Comisiei Europene.
Vizita Castel 2

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *