Administratie publica

Ovidiu Cord şi-a pierdut mandatul de consilier judeţean

Ovidiu-CordÎn şedinţa de vineri, 13 februarie, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat încetarea mandatului consilierului câmpinean Ovidiu Cord şi declararea vacantării postului de consilier pe care l-a deţinut acesta. În expunerea de motive se precizează că la baza proiectului stă o adresă a Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care Consiliul Judeţean este anunţat că Ovidiu Cord a fost declarat incompatibil şi a pierdut procesul cu ANI atât la Curtea de Apel Ploieşti, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aşadar, calitatea de consilier judeţean a lui Ovidiu Cord a încetat, locul său a fost declarat vacant şi urmează ca, printr-un alt proiect de hotărâre, într-o şedinţă viitoare, să fie ocupat de următorul candidat de pe lista PDL de la alegerile locale din 2012.

Vă reamintim că Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe Ovidiu Cord în incompatibilitate, dar şi în conflict de interese pentru că „în cazul său s-au descoperit cinci contracte de furnizare de produse alimentare, încheiate cu instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova, beneficiul patrimonial fiind în valoare de 110.716 lei şi 36 de facturi de achiziţii directe (produse alimentare) în cuantum de 78.406 lei, emise către instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova”.
Ulterior, Ovidiu Cord a contestat decizia ANI şi a pierdut procesul în instanţă. Fostul consilier judeţean nu va mai avea voie să candideze timp de trei ani la o funcţie publică şi va trebui să dea înapoi indemnizaţia de consilier judeţean încasată mandatul trecut şi în cei doi ani din actualul mandat.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *