Administratie publica

Primarul comunei Şotrile, Bogdan Davidescu, a câştigat procesul cu ANI

Bogdan DavidescuPrimarul din Şotrile se judecă din septembrie 2013 cu Agenţia Naţională de Integritate, care l-a declarat incompatibil pentru că, în perioada 3 iunie 2008 – 4 octombrie 2012, a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale. Atunci, în 2013, Bogdan Davidescu ne declara că „mi-am dat demisia de când am ieşit primar. Nu am nicio vină că firma respectivă nu şi-a făcut datoria şi nu a transmis mai departe, la Registru, aceste informaţii. Oricum, este o societate care deţine un butic, nu am avut afaceri cu statul, contracte cu Primăria. O să fac contestaţie, merg în instanţă, am acte care arată că mi-am dat demisia imediat ce am fost ales primar”.
Ei bine, Davidescu a contestat în instanţă decizia ANI şi a demonstrat că are dreptate de vreme ce a câştigat atât procesul de la Curtea de Apel Ploieşti, cât şi pe cel de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a ajuns după recursul făcut de ANI. Prin Decizia 459/05.02.2015, Înalta Curte a respins ca nefondat recursul ANI, hotărârea fiind definitivă.
Se ştie că o demisie din funcţia de administrator al unei firme nu este suficientă. Trebuie o hotărâre AGA de înlocuire a administratorului la firma respectivă şi comunicarea datelor la Registrul Comerţului, care să le opereze oficial. Totuşi, dacă a câştigat procesul inclusiv la Înalta Curte, înseamnă că Davidescu a avut documente prin care să-şi demonstreze nevinovăţia.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *