Administratie publica

Primarul Horia Tiseanu a fost manager de proiect la Liceul Energetic. Proiectul acela de 4 milioane de euro, pierdut dintr-o prostie

Horia Tiseanu si Gabi BarbuPrimarul Horia Tiseanu nu mai poate acuza pe nimeni de pierderea finanţării europene de 4 milioane euro pentru modernizarea Liceului Tehnologic Energetic. Şi asta pentru că, lucru surprinzător, pe care l-am aflat recent, dar despre care nu vorbeşte nimeni în Primăria Câmpina, managerul de proiect pentru modernizarea Liceul Energetic, adică persoana responsabilă de acest proiect a fost chiar primarul Horia Tiseanu. Este o poveste destul de urâtă şi despre care nu ne face plăcere să scriem. Dar nici nu o putem îngropa atâta vreme cât un angajat al Primăriei Câmpina a fost pedepsit de primar pentru pierderea finanţării de 4 milioane euro şi urmează să apară în faţa Comisiei de Disciplină din Primărie.

Angajatul respectiv este Gabi Barbu, fostul coordonator al Compartimentului de programe de finanţare, relaţii internaţionale şi protocol, compartiment trecut ulterior în subordinea Direcţiei Tehnice de Investiţii tocmai din cauza problemelor cu Energeticul. Iată declaraţia primarului Horia Tiseanu, făcută în şedinţa din luna ianuarie a Consiliului Local Câmpina, atunci când a fost întrebat de ce ia o asemenea măsură în privinţa compartimentului condus de Gabi Barbu: „Din păcate, am pierdut un proiect important, de 4 milioane euro, dintr-o prostie. Mi se pare foarte grav că s-a întâmplat aşa ceva, de aceea consider că trebuie să mai fie cineva care să urmărească astfel de lucruri. Trecând acest compartiment în subordinea Direcţiei Tehnice, putem avea un control mai bun al activităţii de acolo. La o firmă privată, dacă se întâmpla aşa ceva, se lăsa cu desfaceri ale contractului de muncă”.
Gabi Barbu a fost anunţată că va trebui să dea explicaţii în faţa Comisiei de Disciplină pentru pierderea finanţării de 4 milioane euro. În realitate, nu Gabi Barbu era principalul responsabil pentru proiectul cu Liceul Energetic, ci chiar primarul Horia Tiseanu, după cum reiese din documentaţia aferentă proiectului depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Vă reproducem un facsimil din cererea de finanţare a proiectului din Ghidul solicitantului, document oficial care a fost trimis celor două instituţii menţionate (daţi click pentru mărirea pozei):
Energetic
Nu credem că primarul Horia Tiseanu este singurul vinovat pentru pierderea finanţării de 4 milioane euro. Dar putem spune că este principalul vinovat. În primul rând pentru că a fost managerul acestui proiect şi în al doilea rând pentru deficienţele din activitatea Primăriei Câmpina. Oricum, după ce s-a aflat subiectul cu „managerul de proiect” şi după ce primarului i s-au adus la cunoştinţă (reamintit) anumite documente interne semnate de el şi transmise ADPP (legate de Energetic), Gabi Barbu nu mai este chemată la Comisia de Disciplină pentru problema cu pierderea celor 4 milioane de euro pentru Energetic, ci pentru materialele distribuite consilierilor locali şi presei şi pentru criticile şi acuzaţiile aduse primarului.

Primarul spune că apare ca manager de proiect, „dintr-o eroare”

Referitor la persoana responsabilă de proiectul cu Energeticul, am solicitat Primăriei Câmpina, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cererea de finanţare aferentă proiectului şi documentul din care să reiasă componenţă echipei responsabile. Am primit următorul punct de vedere din partea primarului Horia Tiseanu:
„Conform formularului standard al cererii de finanţare, prezent în Secţiunea Formulare a Ghidului Solicitantului, în cererea de finanţare a proiectului privind reabilitarea Liceului Tehnologic Energetic, la capitolul 1 – Informaţii privind solicitantul s-au făcut următoarele nominalizări: reprezentant legal – primar Tiseanu Horia Laurenţiu, persoană de contact – Barbu Gabriela, persoană responsabilă cu operaţiunile financiare – Ecaterinescu Gheorghe. Deci conform HCL 33/25.03.2010, echipa de management (denumită Unitate de Implementare a Proiectului – UIP) a acestui proiect trebuia stabilită după aprobarea cererii de finanţare, prin Dispoziţie a primarului, ceea ce nu s-a întâmplat, la Capitolul 2 – Cererea de finanţare, punctul 2.1 – Resursele materiale şi umane implicate în realizarea proiectului, dintr-o eroare a fost propusă UIP în care primarul Horia Laurenţiu Tiseanu apare şi în calitate de Manager de proiect. Întrucât primarul are calitatea de reprezentant legal al solicitantului, nu poate asigura managementul proiectului pentru că nu se poate ocupa de derularea acestuia, funcţia de manager de proiect ar fi fost ocupată, în cazul semnării contractului de finanţare, de către doamna Barbu Gabriela – coordonatorul Compartimentului Programe de finanţare, relaţii internaţionale şi protocol, conform Dispoziţiei 3632/13.12.2007 sau de către unul din specialiştii pregătiţi în managementul de proiect din aparatul de specialitate al primarului municipiului Câmpina”.

21 Comments

 1. Alexandru Popescu says:

  Buna ziua. Va citesc cu placere, insa din cunostintele mele de drept, primarul chiar are dreptate aici, pentru ca nu poate fi din punct de vedere legal si manager de proiect si reprezentant legal. Scrieti stirile obiectiv, cum o faceati odata, nu pentru ca primarul v-a suparat din varii motive, ceea ce nici nu conteaza pana la urma.

 2. toma says:

  consider ca primarul are perfecta dreptate, nu se poate ca el sa fie si reprezentant legal si manager de proiect, pentru ca nu are voie legal..va rog, scrieti ca si pana acum articolele, obiectiv..

 3. andrei voila says:

  :))) asta e culmea, voi sunteti suparati ca nu mai castigati zeci de milioane lumar si il atacati pe primar?:)) si cu prostii d astea, ZIARISTI ADEVARATI

 4. Mihai says:

  Astea sunt semne clinice grave!!! Pai daca Tiseanu stia foarte bine de aceasta situatie, dar cu toate acestea a facut tot tambalaul acela cu femeia asta, atunci – ori vrea sa se razbune pe ea, ori e nemernic, ori… are nevoie de lecitina!!!

 5. Raluca Profir says:

  Inteleg ca s/a facut o ‘eroare’ pe un document oficial trimis pentru obtinerea de fonduri europene. Cine a semnat documentul nu a vazut ‘eroarea’ sau o fi semnat ca primarul! 🙂

 6. shake says:

  Primarul e primar … si-n pielea goala !

 7. Tudor says:

  ca sa fi ziarist adevarat trebuie sa il lauzi pe Tiseanu? asta nu am stiut, bine ca am aflat acum; da’ Tiseanu ce ar trebui sa faca sa fie primar adevarat si sa conduca primaria asa cum trebuie, ca de aia a fost ales? sa*si asume si reusitele si esecurile ca asa face un barbat adevarat;

 8. Laurentiu Toma says:

  Eu nu am inteles nimic din raspunsul dlui primar, e asa o formulare greoaie ca nu mai sti cu ce ai inceput. Am inteles ca s au pierdut niste bani europeni si ca nu e nimeni vinovat, am citit toate stirile despre acest subiect. Nu e nimic ciudat ca nu si asuma nimeni esecul, astia suntem noi, iesim in fata numai cand taiam panglici si radem la pozat. De ce dl primar ar fi altfel ???

 9. omg says:

  Sunt curios daca Tiseanu a facut vreodata vreun grafic de executie, vreo bugetare, vreun studiu de fezabilitate, vreo alocare de resurse, vreun cashflow…

  De fapt, sunt curios ironic.

 10. horia frincu says:

  Degeaba incearca primarul sa se disculpe.Incepe sa iasa si in Campina mizeria la suprafata.Tineti minte,e doar inceputul.

 11. DNA says:

  Tiseanu face o manipulare pentru care ar trebui felicitat. A comis multe abuzuri, dar cand il intrebi ori altul e de vina, ori cine il intreaba e platit de altii sau are alte interese. Tiseanu, cand raspunzi pentru faptele tale? Sau astepti sa te intrebe DNA-ul? Ca deja au fost inspectori ai DNA pe la tine pe acasa!!! Tic-tac, tic-tac… bate ceasul si ti se apropie ora nea Tiseanu!!! Vei plati fiecare prostie (sau hotie) pe care ai facut-o!

 12. Patrick says:

  @Alexandru Popescu & @Toma – ba da, e legal ca primarul sa fie si manager de proiect! Sunt atatea localitati in tara unde primarul este manager de proiect pentru ca sunt si primari care chiar muncesc si se implica! Deci, e legal!!!

 13. marius says:

  Imi pare rau sa o spun dar mergeti prea departe cu dezinformarea-reprezentant legal nu este acelasi lucru cu manager de proiect.
  Nu stiu cu ce v-a deranjat Tiseanu ,nu zic ca este curat ca lacrima,dar,in problema asta rastalmaciti totul;la fel ma intreb care sunt dedesubturile relatiei prietenoase pe care o aveti cu doamna Barbu, dar este evident pentru oricine ca sunteti subiectivi

 14. Anka says:

  Sunt atatea porcarii in primaria pe care Tiseanu o conduce din 2004, incat a ajuns intr-o situatie fara iesire: ori totul se face cu stirea lui, totul este vamuit de el, ori este un sef foarte prost si subalternii sai fac asemenea „erori” grosolane! Nici una dintre variante nu e convenabila li Tiseanu! Stiu sigur ca va citeste si daca are o ultima bruma de bun simt ar trebui sa raspunda!!! Are?

 15. Ioana says:

  De cand cu serialul cu Calea dacia mi-e si frica să mai citesc cand scrieti ceva de Tiseanu. Sunt trista si dezamagita in acelasi timp de un primar pe care l-am votat de cate ori a candidat si ma gandesc ca noi alegatorii habar nu avem despre realitatile din primarie, despre manevrele care se fac si minciunile care ni se spun.

 16. Micky says:

  Lui Tiseanu incepe sa ii fuga pamantul de sub picioare… A zis bine cineva mai inainte – e doar inceputul! A zis ca nu e nici o problema cu Cl Dacia, desi stia bine ca e si voi ati demonstrat-o; a zis ca nu are dosar la DNA, ati demonstrat ca are! Tot ceea ce el a zis ca nu e asa, voi ati demontat si ati aratat cum stau lucrurile in realitate! In curand, vim mascatii! Si Tiseanu o sa aiba o problema ca el nu prea e obisnuit sa se trezeasca de la 6 dimineata!!!

 17. Brumi L says:

  Nu pot sa cred ca mai exista campineni care sa aiba incredere in dl. Tiseanu.
  De cand a inceput scandalul asta primarul a dat niste raspunsuri de toata jena, nimic clar si concret. Se pare ca i se cam clatina scaunul si incearca sa scape dand vina pe altii.
  Dl. Tiseanu vrea sa credem ca de atatia ani am avut un primar care nu stia nimic, nu vedea nimic, semna hartii ( chiar despre el ) din eroare s.a.m.d., lucruri care mai de care mai “ haioase” .
  Probabil e mai convenabil sa nu stie nimic, decat sa raspunda pentru ce a facut.

 18. constantin andrei says:

  Pozitia de manager de proiect nu este o eroare,daca iesea bine la sfarsit se imbraca in „cioclu”cu tricolorul pe piept si dadea bine politic.
  Ce „ghinion”,schema de fraudare nu se mai aplica si totul dintr-o „prostie” se putea „ciupii” si aici ceva „euroi”.La Calea Dacia scenariul a fost bine gandit cu „studiul geo” si modoficarea solutiei tehnice cu dedicatie ,dar se pare ca si acolo e „ghinion” in final. .Managementul impus la Primarie e de tipul „dezbina si conduce” de tip comunisto-securist si acesta de loc intimplator,sa poti da vina pe subalterni in cazul cand apare „ghinionul” si nu iese SPAGA.
  Sa speram ca programul general de „curatenie” de tip DNA va afecta si poate schimba mentalitatea de hotie a banului public.

 19. Georgica says:

  Nu cumva sa publicati comentariu meu, ce, daca il publicati, nu mai primiti bani de painica de la alinush?

 20. Florin Popa says:

  Eu am spus mereu ca Horia Tiseanu nu mai iesea primar in 2012 daca avea un contracandidat bun, serios, puternic. A avut noroc la ultimele randuri de alegeri locale si a luat 2 mandate de primar pe mana celorlalte partide care nu au avut candidati puternici. Celelalte partide l-au scos primar pe Tiseanu sa fie clar si ar trebui sa se gandeasca mai serios cu cine ies la primarie anul viitor. Lui Tiseanu ii ajung 2 mandate de viceprimar si 3 de primar, ar trebui sa se dea singur la o parte si sa-i lase pe altii.

 21. Aldea C says:

  Acum e ing profesor.Oare ce mai ascunde Inspectoratul Scolar,manevrele de la Energetic,contracte ,etc

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *