Angajaţii din administraţia publică, afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), vor participa, pe 20 februarie, la o acţiune de protest care va consta în întreruperea activităţii timp de jumătate de oră, în intervalul 10.00-10.30. Aceasta va fi prima formă de protest după declanşarea conflictului colectiv de muncă la nivel naţional, de către FNSA. Precizăm că sindicatul din Primăria Câmpina este afiliat la aceasta federaţie şi salariaţii instituţiei vor lua parte la protestul menţionat. Aşadar, vineri, 20 februarie, jumătate de oră, nu va lucra nimeni în Primăria Câmpina.
Funcţionarii publici protestează, astfel, împotriva „indiferenţei Guvernului, lipsei de soluţii în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor salariale cu care se confruntă angajaţii din administraţia publică locală şi centrală, angajaţi aflaţi în sfera sărăciei şi a salariului minim pe economie”, după cum se menţionează în comunicatul de presă remis de FNSA.
La începutul lunii decembrie a anului trecut, FNSA a transmis Guvernului o listă de revendicări care, în opinia sindicaliştilor, nu a fost luată în seamă de vreme ce „Guvernul a îngheţat salariile funcţionarilor publici din administraţia locală şi centrală în 2015 şi a fost interzisă acordarea tichetelor de masă, a tichetelor cadou şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii. Asta în condiţiile în care toate celelalte categorii de bugetari (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă”, se precizează în comunicatul menţionat.
Considerând că angajaţii din administraţia publică rămân cea mai prost plătită şi discriminată categorie de bugetari, FNSA a declanşat conflictul colectiv de muncă, iar prima acţiune din calendarul protestelor este, după cum spuneam, greve de avertisment de pe 20 februarie.
Asta e culmea nesimtirii. Am vazut salariate ale Primariei Campina pe facebook in timpul programului. Am avut parte de tupeul lor incredibil la starea civila…. Au lucrat vreodata la un patron? Au lucrat vreodata 8 ore din 8.? Rusine! Toate sunt angajate pe pile; rudenii sau amantlacuri. Rusine!
poate ar fi fost bine daca salariatii din primarie ar fi protestat si fata de faptele si atitudinea primarului Tiseanu in cazul Calea Dacia!
CEI CARE LUCRATI LA PATRON ACCEPTATI SA LUCRATI PE SALARIU MINIM PE HARTIE , DAR IN MANA LUTI TRIPLU SI LA PENSIE VRETI PENSII MARI , SPRE DEOSEBIRE DE NOI CARE SUNTEM PLATITI LA SALARIUL MINIM MAJORITATEA , ASA CA CIOCUL MIC SI LA TREABA
initiativa ar fi trebuit sa-i apartina primarului si viceprimarului , ca ei stiu ce salarii avem prostimea din primarie ,min 750ron , max 1200ron ,iar cativa printre care si cei doi lideri 4000-5000ron , dar ei au invatat carte , plangand pe la usile si portile cetatenilor sa-i voteze .
Domnule Nelu, pentru unii salariati ai Primariei Campina, salariul minim pe economie, e colosal, in raport cu cat presteaza
Din cauza rautatii nu ne mai tine DOMNUL pe pamant, ne uitam de fiecare data in ograda vecinului si tragem concluzii fara sa cunoastem realitatea. Sa-si vada fiecare de treaba lui si sa-si apere interesele dupa posibilitati!