Social

Surse judiciare: contractul pentru canalizarea de la Comarnic, câştigat fraudulos de un grup infracţional din care fac parte cumnatul premierului şi consilierul directorului HidroPrahova

Sigla-DNAUPDATE – Deputaţii Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, citaţi la DNA Ploieşti în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta.

După cum am scris în articolul anterior, procurorii DNA efectuează percheziţii în 14 locaţii, majoritatea din Bucureşti şi Ploieşti, la sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane fizice. Ei bine, apar informaţii noi în acest caz în care este implicată şi familia premierului Victor Ponta, mai exact sora şi cumnatul acestuia. Potrivit Agenţiei Române de Presă, care citează surse judiciare, Iulian Herţanu, cumnatul premierului, ar fi cercetat de procurori după ce, împreună cu alte persoane, ar fi constituit un grup infracţional care a acţionat în vederea câştigării frauduloase a contractului de extindere a reţelelor de canalizare în oraşul Comarnic. Grupul a intrat în atenţia procurorilor „pentru însuşirea unor importante sume de bani prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat”, menţionează Agerpres.
Aceleaşi surse au precizat că din grup fac parte Iulian Herţanu – administrator de drept şi, începand cu 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, judeţul Ilfov, Vladimir Răzvan Ciorbă – administrator/asociat la mai multe firme, printre care şi SC CVR Asfalt Construct Group SRL, dar şi Mihail Marian Coman – administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi angajat la SC Hidro Prahova SA în calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012.

Aceştia au constituit un grup infracţional pentru a câştiga fraudulos contractul de „Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic”,  contract semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL – SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL şi SC Hidro Prahova SA. După cum se ştie, proiectul este finanţat în mare parte din fonduri europene. Aceleaşi surse judiciare au precizat pentru Agerpres că la grupul infracţional a aderat, prin numirea ca administrator al SC Grossman Engineering Group SRL, începând cu data de 25 aprilie 2014, şi Liviu Munteanu.

5 Comments

 1. joe says:

  belea mare cu DNA-ul asta

 2. Patriciu says:

  Incet-incet se apropie si de Campina. Tiseanu iese deja la incalzire!!!

 3. omg says:

  se strange latul, baieti… Pe banii UE nu e loc de joaca…. si Comarnicul e aproape de Campina..

  Cum dormiti zilele astea ;)?

 4. constantin andrei says:

  Mare obraznicie, cum aceste grupuri mafiote sa „colonizeze”teritoriul lui ROSCA ,sau sunt impreuna si acum se toarna unii pe altii….e foarte bine se vor intilni la puscarie din nou.

 5. omg says:

  Ce chestie, Primaria Comarnic a amendat firma Grossmann (a cumnatului lui Ponta) DE CATEVA ORI, pe durata desfasurarii lucrarilor la canalizarea Comarnic – lucrari care fac parte din acelasi contract HidroPrahova ca si cele din Campina, derulate de Concivic .

  Pentru cine nu stie, Primarul nostru pretindea (si continua sa pretinda) ca Primaria nu are ce sa faca in cazul Concivic si al lucrarilor de canalizare din Campina.

  Penibil – clar, penal – poate.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *