Social

30 de elevi de la CNNG devin profesori pentru colegii lor

Tenaris 2Este vorba despre o nouă provocare lansată elevilor de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina. Din această săptămână, mai mulţi elevi ai acestui colegiu au ocazia să devină traineri și să susțină training-uri chiar cu colegii lor, în cadrul programului de educație non-formală „Liderii Mileniului Trei”. Noi am mai scris despre acest program deosebit, susţinut de societatea Tenaris Silcotub, un program anual de dezvoltare personală, care se bazează pe cursuri non-formale şi activităţi practice. Este un program prin care liceenii descoperă cum pot să devină lideri şi să se implice în comunitate, dobândind în acelaşi timp abilităţi utile pentru o viitoare carieră de succes.

30 de tineri din Clubul „Liderii Mileniului Trei” au fost selecţionaţi pentru a deveni elevi-traineri, iar pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului şcolar, ei le vor transmite colegilor cunoştinţele şi abilităţile deprinse ca parte a programului. Vor fi subiecte care nu fac parte din programa şcolară, teme precum negocierea, soluţionarea conflictelor, managementul diversităţii şi al schimbării, spiritul civic, inteligenţa emoţională.
Tenaris 1
„De-a lungul carierei, am descoperit că este mai uşor să înveţi decât să le împărtăşeşti altora din ceea ce ştii. Prin acest program, toti cei implicaţi au de câştigat, atât trainerul cât şi participanţii. Noi sprijinim cluburile LMT pentru că în toţi aceşti ani ne-au arătat că sunt un model de succes pentru dezvoltarea personală a tinerilor şi un ajutor pentru ei în a-şi defini propria identitate, drumul în viaţa, cariera viitoare”, menţionează, într-un comunicat de presă, Dana Barbara, manager de Resurse Umane la Tenaris Silcotub.
Programul „Tenaris – LMT: Forţa responsabilităţii speciale corporatiste” se desfăşoară în Câmpina, Călăraşi şi Zalău, localităţi unde societatea Tenaris Silcotub are unităţi de producţie şi unde, după cum se ştie deja, derulează mai multe proiecte de dezvoltare socială.
Pentru cei care nu ştiu, facem precizarea că, în anul 2012, Grupul Tenaris, unul dintre cei mai mari producători din lume de conducte pentru foraj petrolier, a cumpărat Fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, una dintre cele două unităţi de producţie operate de americanii de la Cameron în România. În acest an, Tenaris Silcotub împlineşte 11 ani de când a intrat pe piaţa românească.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *