Administratie publica

ANI l-a declarat incompatibil pe Marian Nistor. Consilierul câmpinean va ataca în instanţă raportul Agenţiei de Integritate

Marian-NistorPrin intermediul unui comunicat de presă, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat astăzi că a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor în cazul consilierului local câmpinean Marian Nistor. Potrivit ANI, acesta s-a aflat în incompatibilitate din iunie 2008, întrucât a deţinut simultan funcţia de consilier local şi cea de director al Serviciului Public de Administrare şi Exploatare a Pieţei Centrale. În opinia ANI, în cazul lui Marian Nistor s-a încălcat articolul 88 din Legea 161/2003, potrivit căruia „funcția de consilier local este incompatibilă cu calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local”. Conform legii, Marian Nistor nu ar mai avea voie să candideze la o funcţie publică pe o perioadă de trei ani.

Marian Nistor ne-a declarat că nu a primit nici un raport oficial de la ANI în legătură cu constatarea incompatibilităţii în cazul său, dar din momentul în care îl va primi va avea la dispoziţie 15 zile, potrivit legii, pentru a-l ataca la instanţa de contencios administrativ. Lucru pe care intenţionează să-l facă.
„Ar fi foarte multe de spus. Practic, nu mai există aparat propriu al Consiliului Local. La data validării mandatului meu de consilier local, în 2008, Legea administraţiei publice locale fusese deja modificată şi completată cu Legea 286/2006, sintagma de  ‘aparat propriu de specialitate al Consiliului Local’ fiind înlocuită cu ‘aparat de specialitate al primarului’. Dar indiferent de lege, serviciile publice, cum este cel de la Piaţa Centrală, nu erau incluse nici în aparatul propriu al Consiliului Local, nu sunt incluse nici în aparatul de specialitate al primarului. Şi nici nu intră sub incidenţa articolului 88 invocat de Agenţia Naţională de Integritate. Serviciul public este o structură cu personalitate juridică, finanţată integral din venituri proprii şi nu de la bugetul local. Are organigramă proprie şi nu este parte integrantă din organigrama Primăriei. În aceste condiţii, eu consider că nu mă aflu într-o situaţie de incompatibilitate şi voi ataca în instanţă decizia ANI”, ne-a declarat Marian Nistor.

Marian Nistor este consilier local din anul 2004, aflându-se acum, practic, la cel de-al treilea mandat în Consiliul Local Câmpina. Din 2008 este şi directorul Serviciului Public de Administrare şi Exploatare a Pieţei Centrale Câmpina.

 

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *