Administratie publica

DNA ne explică aranjamentele prin care Concivic a ajuns să lucreze la canalizarea din Câmpina

Ionut IonescuLa Direcţia Naţională Anticorupţie a fost adus astăzi, cu mandat, consilierul local ploieştean Ionuţ Ionescu. Procurorii DNA îl acuză de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, iar după ore bune de audieri s-a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Pe la Câmpina, nu s-a prea auzit de Ionuţ Ionescu şi nici dacă ar exista vreo legătură între el şi municipiul nostru. Ei bine, aflăm acum, cu multe detalii de la DNA, că Ionuţ Ionescu este manager de proiect în cadrul HidroPrahova şi nu e vorba de orice proiect, ci tocmai de cel privind „Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”. Adică acel proiect cu fonduri europene, care se derulează în mai multe localităţi ale judeţului, inclusiv la Câmpina.
Potrivit procurorilor DNA, Ionuţ Ionescu a exercitat presiuni asupra unor firme care au câştigat licitaţiile în vederea executării lucrărilor pentru a subcontracta aceste lucrări de canalizare unor anumite societăţi, lucru care s-a întâmplat inclusiv la Câmpina.

Cât despre cele trei infracţiuni de luare de mită, le prezentăm pe rând, aşa cum ne-au fost ele comunicate de DNA.
– Canalizare Sinaia, Breaza, Comarnic – valoarea contractului pentru lucrări 62,14 milioane lei. Aici, Ionuţ Ionescu a pretins asocierii de firme care a câştigat licitaţia suma de 1 milion euro, cu plata unui avans de 200.000 euro. „Aceste sume de bani au fost pretinse de inculpat pentru a sprijini firmele respective pe parcursul derulării contractului, prin prisma atribuțiilor de serviciu pe care le avea în calitatea deținută, atribuții care presupuneau, în esență, coordonarea și controlul derulării procedurilor de achiziție și a efectuării lucrărilor după atribuirea contractelor”, după cum se arată în comunicatul DNA. Cum a fost refuzat de administratorul uneia dintre firme, Ionuţ Ionescu a determinat administratorul celeilalte firme din asociere să subcontracteze lucrările către o societate pe care i-a indicat-o personal, fapt care s-a și întâmplat, fiind încheiat un contract de subantrepriză lucrări.

– Canalizare Câmpina, Bănești, Vălenii de Munte – valoarea contractului pentru lucrări 58,5 milioane lei. Aici, exercitând presiuni asupra firmei care a câştigat licitaţia, Ionuţ Ionescu a solicitat, în mod expres, directorului tehnic al firmei respective (şi ştim cu toţii că este vorba despre Cast Băneşti) „ca societatea pe care o reprezintă să cedeze efectuarea lucrărilor către o altă societate comercială indicată de acesta, fapt care s-a și întâmplat”. Mai mult, subcontractantul a subcontractat, la rândul său, o parte din lucrări, iar în urma acestor aranjamente, Ionuţ Ionescu a cerut 1 milion de euro, din care a primit… 120.000 lei.

– Reabilitarea şi extinderea staţiilor de epurare la Vălenii de Munte, Mizil și Urlați – aici, Ionuţ Ionescu „a primit suma de 20.000 lei, pentru ca, în calitatea deținută, să favorizeze, în cadrul procedurii de achiziție publică, o societate comercială în vederea atribuirii unui contract de lucrări”.

Cam aşa au stat lucrurile, după cum reiese din comunicatul DNA. Nu ştim dacă Ionuţ Ionescu a făcut de capul lui tot ceea ce a făcut. Probabil că nu. Noi ne certăm cu muncitorii de la Concivic Slobozia şi Arcade Construct Băneşti (cele două societăţi subcontractante la Câmpina) pentru gafele pe care le fac în executarea lucrărilor, pentru bătaia de joc de pe străzile Câmpinei, dar cu mult deasupra lor şi a noastră se fac aranjamente şi presiuni fără legătură cu calitatea lucrărilor, cu respectarea termenelor sau cu respectul faţă de cetăţeni.

(Sursă foto – Observatorulph.ro)

1 Comment

  1. constantin andrei says:

    Incepe sa se faca lumina,se destructureaza reteaua mafiota sustinuta de partidele politice. Este conceptul politic de tara ce a fost aprobat tacit cu ani in urma.Au furat in numele partidelor punind presiune pe economic.Sa asteptam DNA-ul sa lamureasca echipa de HOTI din acest proiect.Penibil a fost faptul ca Primaria a asmutit cainii pe firma constructoare si ne-a tinut pe noi dezimformati ,parca nu se stia ca partidele se subventioneaza cu bani negri furati de la firme.
    Sa fim cu ochii pe ei sa vedem cum se retrage politicul din economic.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *