Administratie publica

Grevă de o zi, în administraţia publică locală, luna viitoare

Protest primarieFuncţionarii publici continuă seria manifestărilor de protest începute în luna februarie cu o grevă de avertisment de jumătate de oră. Următorul pas – grevă de o zi, în luna aprilie, la o dată ce urmează să fie stabilită de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA). Practic, în ziua respectivă, activitatea va fi complet întreruptă în primăriile şi consiliile judeţene ai căror salariaţi sunt afiliaţi la federaţia menţionată. Conform unui comunicat remis de FNSA, funcţionarii publici sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu a dat nici acum un răspuns la solicitările lor privind majorarea salariilor, acordarea tichetelor de masă şi a altor bonificaţii.
„Având în vedere că, până la această dată, reprezentanţii Guvernului nu au dat curs solicitărilor şi doleanţelor angajaţilor din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării, FNSA va continua acţiunile de protest şi va organiza greva generală cu întreruperea activităţii timp de o zi în instituţiile din administraţia publică locală. Aceasta se va desfăşura în luna aprilie, la o dată ce va fi stabilită de către Biroul Executiv al federaţiei, după ce va fi încheiată procedura pentru strângerea de semnături, în prima săptămână a lunii aprilie, privind acordul tuturor salariaţilor pentru participarea la această acţiune de protest”, se precizează în comunicatul FNSA.

În acelaşi comunicat se menţionează că „revendicările minimale se referă la reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii, şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”.

4 Comments

  1. i.v. says:

    Putin o zi , ar trebui nelimitat , priviti cate demisii sunt zilnic in administratia publica locala , cate promisiuni electorale si neonorate , rusine domnilor guvernanti

  2. eu says:

    La cat suntem de bine platiti ar trebui pana se rezolva , nesimtire din partea celor raspunzatori !!!

  3. constantin andrei says:

    Lucrurile pot fi simple sau complicate.Simple ,Consiliul local sa revizuiasca bugetul orasului sa reduca din zonele unde nu se fac locuri de munca decat temporare si sa aloce prioritar in linie cu legislatia pt cei ce lucreaza permanent cum sunt bugetarii.Complicate ,iesim la TV si povestim de crestere economica si oamenii mananca cifre si lozinci.O fi rea vointa ,minciuna electorala,incompetenta sau nepasare ?????Oricum oamenii nu au de ales orasul e MORT industrial ,poate ne spun partidele de ce nu avem un Parc Industrial.Firma Neptun a construit Forja pe camp nu in orasul nostru???????????se pare ca viitorul orasului e tot mai departe si va ramane un oras de pensionari unii multumiti cu pensii acceptabile dar majoritatea spre jalnic.

  4. admin says:

    Consiliul Local nu are prea multe atributii pe partea de locuri de munca. S-au mai acordat facilitati, dar cam atat. Forja Neptun este pe camp, cum spuneti dvs., si nu in oras pentru ca asa prevede legislatia europeana in domeniul protectiei mediului.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *