Administratie publica

Ploieştiul se pregăteşte de alegeri anticipate. Iulian Bădescu a demisionat din funcţia de primar

Iulian BadescuÎn această dimineaţă, Iulian Bădescu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Ploieşti. Anunţul a fost făcut în faţa presei de William Brânză, unul dintre avocaţii lui Bădescu, chiar la Curtea de Apel Ploieşti, acolo unde s-a judecat astăzi recursul lui Bădescu la măsura de arestare preventivă. Chiar şi în aceste condiţii, magistraţii Curţii de Apel au respins recursul şi au decis că Iulian Bădescu rămâne în arest preventiv 30 de zile, aşa cum a fost decizia iniţială a Tribunalului Prahova. Prefectura a confirmat înregistrarea demisiei lui Iulian Bădescu din funcţia de primar şi organizarea de alegeri la Primăria Ploieşti, în termen de cel mult 90 de zile.
„La Instituţia Prefectului judeţul Prahova a fost înregistrată, în data de 10 martie, cererea privind demisia din funcţia de primar al municipiului Ploieşti a domnului Bădescu Iulian. Potrivit art 16 din Legea nr.393/2004 privind Statul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului. Ordinul prefectului, împreună cu un extras al procesului verbal al şedinţei, se înaintează Ministerului Afacerilor Interne, care va propune Guvernului stabilirea datei desfăşurării alegerilor pentru noul primar. Alegerile se organizează în termen de maximum 90 de zile”, se menţionează în comunicatul de presă remis de Prefectura Prahova.
Tot astăzi, Iulian Bădescu a demisionat şi din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD.
Vă reamintim că, pe 3 martie, Iulian Bădescu a fost ridicat de procurorii DNA, care îl acuză de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.

(Sursă foto – Observatorulph.ro)

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *