Administratie publica

Prima rectificare bugetară stabileşte când se dau banii câştigaţi în instanţă de cadrele didactice

InstantaConsiliul Local Câmpina a aprobat în şedinţa de joi prima rectificare bugetară a anului 2015. Această rectificare nu aduce bani în plus la bugetul local, ci modifică repartizarea pe trimestre a sumelor defalcate din TVA pentru plata banilor câştigaţi în instanţă, prin hotărâri judecătoreşti definitive, de personalul din învăţământul preuniversitar. După cum a stabilit Ministerul Finanţelor şi după cum a transmis în teritoriu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova, banii se plătesc în patru tranşe egale, trei tranşe în 2015 şi a patra în 2016.

La Câmpina, după cum a anunţat Direcţia de Finanţe şi apoi a a aprobat Consiliul Local, primele două tranşe de bani se vor achita astfel: aproximativ 2 milioane lei în primul trimestru al acestui an şi un milion de lei în trimestrul al doilea, suma totală fiind, aşadar, de 3 milioane lei, adică 30 miliarde lei vechi.
După cum bine se ştie, cadrele didactice din aproape toată ţara au intentat procese pentru recuperarea banilor pierduţi în 2010, când salariile le-au fost reduse cu 25%. Procesele au fost câştigate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Cum este vorba despre sume foarte mari, Guvernul a decis ca banii să fie plătiţi în mai multe tranşe.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *