Administratie publica

Rămânem cu „monstrul din beton”. Primăria Câmpina a pierdut procesul cu firma Erin

Turn Erin 1Magistraţii Secţiei civile de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova au pronunţat ieri sentinţa în Dosarul 1358/105/2009*, cel privind clădirea neterminată din centrul municipiului Câmpina. Vă reamintim că este vorba despre procesul în care părţi au fost Primăria şi Consiliul Local, pe de o parte, şi societatea Erin SRL, proprietara „turnului înclinat”, de cealaltă parte. Ei bine, instanţa a respins ca neîntemeiate toate cererile administraţiei locale şi a dat câştig de cauză firmei Erin SRL. Pe scurt, conform deciziei instanţei „se respinge cererea de anulare a contractului de concesiune nr. 4902/28.04.1995 ca neîntemeiată; se respinge cererea de constatare a dreptului de proprietate a municipiului Câmpina asupra construcţiei întemeiat pe accesiune imobiliară şi respectiv pe dispoziţiile HCL Câmpina nr. 41/25.04.2012 ca neîntemeiată”. Vă reamintim că Primăria şi Consiliul Local Câmpina au cerut anularea contractului de concesiune cu societatea Erin, obligaţia firmei respective de a readuce terenul la starea iniţială, adică să demoleze construcţia existentă şi, în subsidiar, constatarea dreptului de folosinţă gratuită a Primăriei Câmpina asupra terenului respectiv.
Instanţa a respins, aşadar, toate aceste cereri. Decizia nu este definitivă şi, cel mai probabil, va fi atacată cu recurs de avocatul administraţiei locale. Speranţe foarte mari că prin recurs se va mai schimba ceva chiar nu există, din păcate. Cu atât mai mult cu cât şi primul proces împotriva firmei Erin a fost pierdut, iar acum, iată, la rejudecare, se pierde din nou. Un gust amar, după şase ani de procese şi aproape 20 de ani de când ne uităm neputincioşi la monstrul din beton care tronează în centrul Câmpinei. Vom reveni asupra acestui subiect.

Citiţi şi:
http://www.campinaph.ro/2015/03/vrem-sa-scapam-de-turnul-inclinat-din-centrul-campinei.html

http://www.campinaph.ro/2015/03/a-19-a-amanare-in-procesul-dintre-primarie-si-societatea-erin-proprietara-turnului-inclinat-din-centrul-campinei.html

10 Comments

 1. i.v. says:

  cumparati-o asta este singura solutie , platiti avocatul degeaba

 2. Madalin says:

  Dar despre cazul de vizavi, cu celalalt monstru, din sticla (Edilconst), cand scrieti ?

 3. Fofos Osegetbe says:

  Nu cumva primaria a fost reprezentata de jurista Neagu ?! Daca da, sunt sigur ca a fost mituita de pârât sa „lase garda jos”.
  Nu face pentru prima oara asta !

 4. alina says:

  Ii multumim d-lui primar Stanescu ca pe vremea lui s-a concesionat terenul societatii in cauza…

 5. Bogdan says:

  Stiu ca nu suna prea bine, dar in conditiile astea, nu ne ramane decat sa speram ca vine un cutremur suficient de puternic incat sa ne scape de ea. Si da, asa cum zice cineva mai sus, n-ar fi rau sa discutam si despre cladirea Edilconst, care nu se incadreaza deloc in peisaj…

 6. constantin andrei says:

  Interesant este faptul ca aceasta constructie nu a aparut intr-o noapte ,si Primaria are responsabilitatea ei.Proiectul nu a fost respectat se stie f.bine ,ceva nu e in regula de se lungeste atat de mult ,sau cheltuit bani publici cu avocatii primariei.Pe langa cladirea Edilconst mai este una langa Liceul N.Grigorescu abandonata ,poate ne spune primaria ce se intampla,alte procese si alti bani?

 7. AG says:

  De ce totul se invarteste in jurul avocatilor ca nu inteleg? Avocatul face si el ce poate, dar nu te poate ,,spala de pacate,,. Sau, ma rog, nu de toate! Nu este evident ca CEVA exista la mijloc? Cu siguranta cineva stie! Si chiar daca se afla, chiar credeti ca le pasa? Noi ne dam aici cu parerea….degeaba!

 8. alaMic says:

  Sau despre cladirea aia de deasupra terasei Aurora???

 9. Tache says:

  Care terasa Aurora.Singurele cladiri sunt in afara de turn cea de vizavi a Edilconst si proprietatea lui Branza de la Grigorescu

 10. Nedy says:

  Cladirea de deasupra terasei Aurora din cate am observat este terimnata si arata destul de bine. Aici se vorbeste despre ruinele orasului.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *