Social

Se montează separatoare de sens pe DN1, la Băneşti

Separatoare Banesti 1Veste bună pentru conducătorii auto şi pentru toţi cei care au insistat pentru luarea unor măsuri de siguranţă pentru circulaţia pe drumurile naţionale. Astăzi a început montarea de separatoare de sens de tip New Jersey (din beton) pe DN1, la Băneşti, pe o lungime de 1,5 km. Acţiunea este susţinută de instituţiile statului (Prefectură, Poliţie, CNADNR), dar, atenţie, este finanţată de o societate privată, care nu doreşte să-i fie făcut public numele. Este o iniţiativă care bucură comunitatea locală câmpineană şi nu numai, un răspuns la numeroasele demersuri şi acţiuni (inclusiv un „protest în negru” în memoria celor care au murit nevinovaţi pe DN1) făcute de cetăţeni pentru a obliga autorităţile să ia măsuri pentru siguranţa circulaţiei pe drumul naţional. Din păcate, nu autorităţile sunt cele care s-au şi apucat de treabă, ci o firmă privată, sensibilizată de reacţia populaţiei.
După cum vă informam zilele trecute, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a reluat procedura de achiziţie publică pentru separatoare de sens, iar procedura se va finaliza abia la începutul lunii iunie, când ar putea fi semnat contractul cu firma care va câştiga licitaţia, dacă nu intervine între timp vreo problemă. Iar până la vară, cine ştie câte alte accidente rutiere ar mai putea avea loc pe DN1! Tocmai de aceea, iniţiativa montării ACUM de parapete din beton, la Băneşti, este cu atât mai mult de salutat.
Separatoare Banesti 2
„În comuna Băneşti, riscul producerii de accidente rutiere pe DN1 este foarte mare şi de aceea trebuia să găsim o soluţie pentru a reduce considerabil acest risc. Am apelat la un foarte bun prieten de-al meu, de la o firmă privată din Ploieşti, care cunoştea bine situaţia şi a fost de acord să ne ajute financiar pentru montarea de separatoare de sens pe DN1, pe raza comunei Băneşti. Este un lucru extraordinar şi mă bucur că am găsit înţelegere şi resurse astfel încât să preîntâmpinăm producerea altor accidente grave pe DN1, măcar aici la noi, la Băneşti”, ne-a declarat Gheorghe Stoica, primarul comunei Băneşti.

8 Comments

 1. Manea says:

  In sfarsit!

 2. syl says:

  Bravo…!!! mai exista si oameni care pot face ceva pentru binele populatiei…bravo!!!

 3. i.v. says:

  Felicitari d-lui Guran pt. demersul facut ,dar pacat de vietile curmate in acea zona de-a lungul timpului

 4. admin says:

  Dl Guran nu are nici o legatura cu montarea separatoarelor de sens de la Banesti.

 5. i.v. says:

  n-am stiut,scuze.

 6. Mihai BaSescu says:

  si drumul public a fost largit???? … au mai stramtat drumul cu 1 metru…acea gasca ( initiativa publica) a facut petitie sa micsoreze drumul? Pe centura Ploiestiului este spatiu special pentru acei bolovani din mijlocul drumului…

 7. gaby says:

  Ce fac soferii care vor sa intre in com. Banesti? Nu au deloc vizibilitate, deoarece sunt puse separatoarele exact in curba!!!!!

 8. gaby says:

  Cine locuieste in Banesti stie despre ce este vorba.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *